Flikar

lördag 31 oktober 2009

Ljuvlig höstdag!


När hösten är som den varit idag, då är den verkligen underbar! Det har varit vindstilla och solen har lyst från en klarblå himmel. De flesta av våra björkar (vi har en hel liten skog, ca 45 stycken på vår 1600kvm stora tomt) har släppt de flesta av sina löv nu men en av dom håller hårt i sina. De guldgula löven gjorde en sån vacker kontrast mot den blå himlen idag.


Jag har passat på att städa undan våra utemöbler och grillen och gav mig även på det oändliga arbetet med att kratta... Men det är en rätt skön trädgårdssyssla kom jag fram till. Det enda tråkiga med det är allt spring fram och tillbaka med skottkärran. Jag samlar nämligen alla löv i en stor hög i ena änden av trädgården och sen framåt våren eldar vi upp dom.


Samtidigt som jag krattade under vårt valnötsträd gick jag och samlade upp valnötter som trillat till marken. Jag skulle gissa på att jag fick ihop ca 3-4 liter. Undrar vad jag ska göra med alla?


Har ni provat Marabou's nya choklad (uppföljaren till Sommar som smakade jordgubb), Vinter? Den har smak av bl.a. nejlika, ingefära och kanel. Jag tycker den är jättegod! Den ska vi smaska på ikväll, när vi sjunkit ner i soffan och satt på en film. Ska bli skönt att slappa lite efter en hel dag med kroppsarbete! :)
Johan har spacklat i garaget hela dagen idag så han är rätt mör i kroppen han med.
Imorgon ska ha upp tidigt och åka mot Stockholm där han ska kika på en bil som han eventuellt ska köra racing med nästa år.
Själv ska jag först spendera några timmar med min mamma, vi ska till en av mina favorit-inredningsaffärer här på ön, sen ska jag bänka mig i soffan framför TV:n med pappa och hålla alla tummar jag har för att AIK tar hem SM-guld i allsvenskan imorgon. Jag är såå nervös!
Hoppas ni får en fin söndag!

torsdag 29 oktober 2009

Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Eva med bloggen Evas passion.
Utmaningen går ut på följande:

Utmana fem personer och berätta det för dom samt personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord. Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar (förutom på fråga 1). Lycka till!!

1. Vad heter du: Lisa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Leka
3. Flicknamn: Linda
4. Pojknamn: Linus
5. Yrke: Lindansare
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Linnebyxor
8. Mat: Langos
9. Sak i badrummet: Lyxig tvål
10. Plats/stad: London
11. En orsak att vara sen: Lunginflammation
12. Något man skriker: Look out!
13. Film: Lord of the ring
14. Något man dricker: Latte
15. Band: Lambretta
16. Djur: Lodjur
17. Gatunamn: Lingatan i Lysekil
18. Bil: Lamborghini
19. Sång: Lady in red

Eftersom så många verkar gjort denna utmaningen redan så skickar jag den inte vidare till några speciella utan tänkte istället att ni som inte redan gjort den och känner er sugna kan få sätta tänderna i den. Så varsågoda! :)

Onsdag blev en shoppingdag.

Igår var jag in till stan (=Kalmar) och träffade en kompis för en shoppingrunda och lunch. Många gånger har vi kommit hem tomhänta från våra shoppingrundor för att den rätta shoppinglustan inte fallit sig på men igår lyckades vi faktiskt shoppa lite båda två.
För min del blev det både lite kläder och bra-att-ha-grejer.

I klädväg blev det bl.a. denna t-shirt. Jag tänkte "True Blood" direkt när jag såg den så jag kunde inte låta bli. ;)


Jag köpte dessa små röda stjärnor och bollar på Blomsterlandet, tänkte pryda mossan i adventsljusstaken med dom. Ja, för första advent närmar sig ju så smått nu så det är lika bra att börja förbereda. ;) Nästan så jag längtar redan....

Denna usb-lampa till vår bärbara dator är en riktig bra-att-ha-grej. När det börjar bli mörkt och svårt att se tangenterna lyser den upp lite lagom för att man ska se vad man sätter fingrarna. 79kr på Clas Ohlson, definitivt överkomligt. :)
Andra braiga grejer jag köpte var två reflexvästar och två lövräfsor. Så nu kan vi gå ut och promenera i mörkret och ändå synas och räfsa upp lite löv på vår tomt så den ser lite trevligare ut inför vintern. Eller varför inte kombinera de båda? Räfsa löv i mörkret med reflexvästarna på? Vi har i och för sig inte så mycket biltrafik på vår tomt så risken att bli påkörd när vi räfsar löv i mörkret är väl minimal. ;)

Idag har jag varit ute i trädgården några timmar och bl.a. invigt ena lövräfsan. Den funkade finfint! :) Hoppas på bra väder de kommande dagarna nu så jag kan fortsätta räfsa löv och köra med gräsklipparen en sista gång inför vintern. Vore trevligt att få lite städat i trädgården innan det blir allt för kallt och ev. snö kommer.

måndag 26 oktober 2009

Månad 1 i utmaningen: Ett motiv, en bild - sex månader.

Här kommer så min första bild till utmaningen. Ska bli spännande att se naturens förändringar under de kommande sex månaderna.

Oktober

Mulen himmel, tur att träden piggar upp med sina löv i gult, orange och rött i allt det gråa.

Vill du också vara med i utmaningen (klart du vill!)? Den är superenkel och går i enkla drag ut på att fota en bild på samma motiv sex månader i rad. Läs mer här och lägg en kommentar till inlägget, så är du med!

söndag 25 oktober 2009

Höstlukt.



Idag var jag ute på en promenad och luktade på hösten. Jag tror den luktar blöta löv, men jag vet inte riktigt. Den har en speciell doft ialla fall och jag tycker det är lite mysigt att en årstid faktiskt kan lukta speciellt.
Under min promenad passade jag på att fota lite höstbilder, för nästa vecka är det ju premiär för min halvårsutmaning och första bilden ska publiceras.
Jag har haft svårt att hitta ett motiv men jag tror jag har bestämt mig för ett nu. Ska bli jättekul att se de andra bidragen och vad alla deltagare hittat för motiv!

Förra veckan målade jag klart väggen på baksidan av huset så nu är jag äntligen klar med målandet för i år, eller ialla fall vad jag hade satt upp som mål. För när jag väl målat klart hela väggen ville jag fortsätta och ta tag i fodrena och knutbrädorna. Jag är ju hopplös!!
Haha, ena dagen hatar jag målandet och nästa dag kan jag måla hur mycket som helst. Snacka om att det är beroende på dagsformen!
Så beroende på väder och temperatur de kommande dagarna får vi se om det blir något mer målande eller inte. Nu har jag ialla fall målat det jag skulle bli klar med innan vintern och det är jag riktigt nöjd med!

onsdag 21 oktober 2009

Helgen som var.

Ja jag hade ju min gräsänkehelg i helgen och fick jag något vettigt gjort då då?
Haha, nej inte mycket faktiskt! :D
Det är väl lustigt hur man kan planera att man ska hinna med så mycket men sen i slutändan gör man nästan ingenting ändå?
Jag blev bjuden på middag hos mamma & pappa både i fredags och i lördags vilket jag var mycket tacksam för, då slapp jag spendera kvällen själv. I lördags såg vi dessutom vårt älskade AIK vinna mot Gefle och ta ännu ett steg närmare SM-guld i allsvenskan. Mycket trevligt!



Johan å sin sida pluggade regelboken för racing, tränade olika sorters starter och körde på banan.
En kompis till oss som tävlar i Volvo original racing var också med denna helg och Johan passade på att provköra hans bil. Det var tydligen kärlek vid första ögonkastet. ;)
Så nu håller Johan på att leta bil för att själv kunna ställa upp och tävla nästa år. Skillnaden mot vad han pysslat med tidigare med sin Nissan är att de träffar han varit på är just bara träffar och man kör för skojs skull. Man får inte tävla. Nu blir det riktiga tävlingar med prisutdelning och hela kitet och så måste han dessutom få tag på sponsorer...
Jag fascineras av hans brinnande intresse och stödjer honom förstås men försöker samtidigt få honom att inte göra något överilat. Nån måste ju stå på andra sidan vågskålen också. ;)

tisdag 20 oktober 2009

Skördetid.



I ett par månader nu har vi myst av att ha 3/4 av vår tomt inbakad i ett fält av högväxande majsplantor. Idag kom en skördetröska och tre traktorer med tillhörande släp och i ett nafs förbyttes majsfältet mot ett kalhygge.



Visst är det vackert med öppna landskap, men bor man på solen & vindarnas ö är det ganska skönt med något som skyddar mot allt blåsande ibland. ;)
Hursomhelst gick jag ut med kameran efter att skördandet var klart och fotade lite. Det var nästintill vindstilla, solen sken och värmde skönt. Mmm, underbart! Fler såna här dagar tack!



Skördetröskan missade några majskolvar och eftersom det är fodermajs till djur och inte sån majs vi människor äter fick de bara vara med i min photoshoot, sen lämnade jag dom på åkern. Men visst är de vackra?



Av någon anledning tänker jag på popcorn när jag ser denna bild? :D

måndag 19 oktober 2009

Drömmer mig bort....



Jag fick ett vykort från min kära vän Marie som nyligen gjort ett besök i USA och bl.a. spenderat några dagar i New York. Hon rekommenderar oss att vi ska göra detsamma, och det hade jag ju inte tackat nej till. Men så länge får jag nog bara drömma om det.

Här hemma i verkligheten håller jag på och fixar med min a-kassa. Det är mycket papper som ska fyllas i och skickas in innan allt kan komma igång. Jag hoppas det inte ska bli några bekymmer utan att den kommer gå igång smidigt. Om inte får jag väl drömma mig bort till New York en stund.... ;)

fredag 16 oktober 2009

Gräsänke-helg.

Johan har dragit iväg med sina kompisar mot Kinnekulle för en helg med sina älskade bilar. De ska ta racinglicens och förstås köra en massa på banan.
Själv ska jag vara hemma och.... Hmm, ja jag har inte riktigt kommit på vad jag ska hitta på än. :)
Tyvärr verkar det ju som att det ska vara regnigt och kallt hela helgen, annars hade det varit perfekt för mig att måla klart (för i år) på huset. Jag antar att det får bli inomhuspyssel istället.
Sen har jag förstås en väldigt bra bok ("Skumtimmen" av Johan Theorin) och en massa härliga avsnitt med "Sex and the City" att pausa med mellan pysslandet. :)
Hoppas ni har roliga planer för helgen!

PS. Har lagt upp några nya naturbilder i fotoalbumet. Kolla in dom här! DS.

söndag 11 oktober 2009

Utmanad - 10 saker om mig.

Jag har blivit utmanad av Veronica med bloggen Ovala drömmar att skriva tio saker om mig själv. Precis som Veronica hade jag inte helt lätt för detta, men här kommer det ialla fall! :)

1. Jag är född och uppvuxen i en förort till Stockholm. Flyttade till Öland med mina föräldrar, lillasyster och vår hund när jag var 14 år. Det var förstås inte speciellt populärt från min sida, vem sjutton vill lämna sina bästa kompisar för att flytta från storstan till landet när man är tonåring? Men det gick bra och jag kunde ganska snart konstatera att det var det bästa mina föräldrar gjort för vår familj.

2. Jag har spelat fotboll i sisådär 10 år men lade av när min karriär stod på topp, 17 år gammal. ;) Nu för tiden spelar jag bara fotboll en dag om året, på byalagsfotbollen som är en turnering mellan ca nio byar häromkring. Brukar vara riktigt kul, men jobbigt!

3. Jag har en tatuering och den sitter på ryggen mellan skuldrorna. Det är en ängel med texten "storasyster" under. Mina lillasyster har en likadan, fast spegelvänd, med texten "lillasyster" under. Det är vår syskontatuering som vi komponerat själva. Det är min första och hittills enda tatuering men den fick mig att bli sugen på fler... Än har jag dock inte hittat varken motiv eller plats för min nästa tatuering.

4. Jag är en kvällsmänniska. Kan vara uppe halva natten om det inte vore för att jag helst måste få sju timmars sömn innan jag ska upp igen. Trots att jag gillar sovmornar har jag på "äldre dar" (om man nu kan säga så när man är 28) börjat föredra att gå upp i någorlunda tid (8-9) om helgerna för att inte hela dagen ska försvinna.

5. Jag har inte pluggat något (ja förutom ekonomiassistent-utbildningen jag läste i somras) sen gymnasiet. Jag vet inte vad jag vill bli "när jag blir stor" och tänker inte sätta mig i skolbänken bara för pluggandets skull. Jag vill hellre hitta en bra arbetsplats att utvecklas på och klättra i karriärstegen där.

6. Jag har alltid fascinerats av vithajar. Började så smått drömma om att åka till Sydafrika eller Australien för att dyka med dom men insåg snart att det aldrig skulle gå. Eftersom jag hyperventilerar när jag snorklar är nog dykning inget för mig. ;) Så nu vill jag stå i en båt och fota de hoppande vithajarna istället.

7. Hade en skäggagam, alltså en ödla, tillsammans med Johan under 2004-2006. Kompis hette han och han var runt 50 cm lång och vägde ca 500g när han dog två år gammal. Han blev tyvärr inte äldre än så då han fick en obotlig lunginflammation så vi var tvungna att låta honom somna in hos veterinären. :(

8. Drömmer om att ha kombinerat café, bed & breakfast och inredningsbutik + webbutik med inredning samtidigt som jag skulle frilansa som fotograf. Pengar, mod och min realistiska sida sätter stopp för det.

9. Föredrar te framför kaffe, efterrättter framför godis, engelsk humor framför amerikansk och solresor framför skidresor.

10. Har inte haft min originalfärg i håret på en sisådär 14 år kanske. Jag har klassiskt "råttfärgat" egentligen men trivs bättre som brunett. Jag är dessutom självlockig men det har jag inte heller varit i hela mitt liv.



Nu skickar jag vidare denna utmaning till:

Anna-Lena med bloggen Mitt liv och min vardag
Yvonne med bloggen Yvonnes bärbara blogg
Anette med bloggen Hemma hos oss
Eva med bloggen Evas passion

Hoppas ni vill haka på! :)

Som på julafton.


Nu är det lite mer än 2,5 år sen vi flyttade till vårt hus och tills idag hade vi fortfarande inte packat upp alla flyttlådor. De har bara stått i förrådet och samlat damm, det är nästan så man borde skämmas. ;)
Då regnet mer eller mindre öst ner hela dagen idag så tog vi tillfället i akt och började packa upp alla lådor. Det blev som en liten julafton kombinerat med en nostalgitripp som heter duga.
Eftersom många av flyttlådorna kom från vårt förråd när vi bodde i lägenhet och vissa av dom t.o.m. var så gamla så de blev nerpackade när jag flyttade från mamma & pappa så hittade jag en massa gamla roliga saker!
T.ex. min filofax från 2001 med massa anteckningar om vad gjorde om dagarna på den tiden, mitt gamla leg sen tiden innan jag tog körkort, ett sånt där telefonkort som man köpte för att använda i telefonkiosker (före mobiltelefonens intågande i var mans hand), fotoalbum från 1994-2001, ett kollegieblock med hälsningar från mina klasskompisar i 9:an som de skrev när vi satt i en buss på väg hem från vår klassresa i Italien, två fotorullar (ni vet, innan digitalkameras tid) som jag tror det finns bilder på och ett kollegieblock med anteckningar från när Johan & jag räknade på vår budget inför vår flytt från föräldrarna till vår första lägenhet.
Dessutom packade jag upp en massa saker som jag glömt bort att vi hade, ibland blev man glad över vad man hittade och ibland mindre glad... ;)
Jag sorterade bort en del saker som jag tänkt sälja på loppis nån gång framöver, packade upp det jag vill ha kvar och sorterade om sånt som ska få fortsätta ligga i kartonger vilket mestadels är gamla grejer man inte vill ha framme men heller inte slänga.

Johan har hållt igång med att organisera vårt förråd och städa gästrummet. Vårt gästrum har nämligen agerat som ett kombinerat gästrum och förråd sen vi flyttade in och nu tyckte jag det kändes onödigt att ha två förråd (bara svårare att hitta var man har saker och ting då ju) och dessutom har det inte känts så trevligt att låta gästerna sova bland en massa verktyg, kartonger och annat "skräp".
Nu har vi ett väldigt välorganiserat förråd och ett ekande tomt gästrum! Johan är verkligen en hejare på att organisera när han sätter den sidan till. :)
Så nu ska jag leta mysiga inredningsgrejer till gästrummet, för att göra det lite mer välkomnande. Det ska bl.a. bli nya gardiner, en matta, nya kuddfodral till kuddarna i dagbädden och lite tavlor. Kul!
Imorgon ska jag dock fortsätta med städandet och sorterandet av flyttlådor. Än är det inte färdigplockat...

fredag 9 oktober 2009

Dagens lärdom.

Om det luktar som att ett djur gått och dött i ditt hem så är det förmodligen så.

Ännu en död näbbmus är hittad och svaret på gåtan vad som luktade så illa är funnet.

Fredag och snart helg. Underbart!


Hösten är verkligen kommen. Nu är det så pass kallt ute så vi har fått sätta på luftvärmepumpen för att få en behaglig temperatur här inne. Lill hittade genast bästa stället att vara på; i husses famn en bit från luftvärmepumpen, där varm luft kommer strömmande emot henne. Mmm... här kan man sova gott, tyckte Lill. ;)


Emil är inte riktigt samma knäkatt som Lill är, än ialla fall. Men vi jobbar på det. ;) Därför trivs han bättre i sin egna eller Lills korg, som vi placerat på lagom avstånd från luftvärmepumpen. Varmt och skönt där med + bra uppsikt över vardagsrummet.
Häromdagen plockade jag ut en död mus (de är rätt stora kunde jag samtidigt konstatera!) och en död näbbmus ur vardagsrummet. Näbbmusen har förmodligen Lill plockat in, hon verkar ju vara storjägarn av de båda, men musen kan någon av dom kanske ha fångat inomhus! Jag har nämligen hört möss springa på taket och de behöver ju inte så stora utrymmen för att ta sig in. Så i så fall, bra jobbat kissarna!! :D

Äntligen fredag! Så har jag alltid känt när jag jobbat, dels för den speciella fredagskänslan som brukar infinna sig bland alla arbetskompisar och dels förstås för att man har två dagars härlig ledighet att se fram emot.
Nu för tiden tänker jag fortfarande "äntligen fredag!" när jag vaknar på fredagsmornarna, men jag har förstås inga arbetskompisar här hemma som kan hjälpa mig med fredagskänslan. Jag ser däremot fram emot fredagseftermiddagen då Johan kommer hem och vi kommer ha två dagars ledighet tillsammans framför oss.
Eller hmm, ledighet kanske man inte ska kalla det. Det brukar ju oftast vara fullt upp med snickrande och målande här hemma på helgerna. Men jag har ialla fall sällskap och det jag så glad för (det behövs inte mycket för att göra mig glad nu för tiden.... ;))!

Idag har jag tänkt städa, tvätta, åka med skräp till återvinningen och måla. Undrar om jag kommer hinna med allt? Är jag snabb och effektiv så kanske...
Ikväll blir det filmkväll här hemma. Johan har äntligen köpt ett riktig bioduk till vår projektor så den ska monteras i taket när han kommer hem i eftermiddag. Vi har haft en rullgardin från IKEA som duk ett tag nu, i väntan på att Johan skulle hitta den ultimata bioduken men nu är den alltså funnen och inhandlad så nu blir det äkta biokänsla här hemma! Gött!
Imorgon ska vi skrika oss hesa när vi hejar på Sverige i matchen mot Danmark. Blir det fortsatt VM-spel för Sverige eller inte? Matchens visas på kanal 5 kl 19.30. Ni missar den väl inte?

tisdag 6 oktober 2009

Nu så...


Wohoo, jag är så glad! Idag har jag lyckats få ihop och skickat iväg två jobbansökningar och det känns såå skönt!
Visst, jag vet ju att det säkert är flera hundra som sökt de jobben precis som jag och att chansen att just jag skulle få något av dom är rätt liten (man måste ju vara realistisk). Men jag har ändå större chans att få något än om jag inte sökt alls (man måste också vara positiv).

Imorgon ska jag träffa en kompis på stan. Vi ska spana inredning, kläder och käka lunch. Hur nice låter inte det?
Sen kan jag nog spendera resten av veckan hemma, målandes på garaget och huset och tycka det är helt ok. :)

måndag 5 oktober 2009

Tom i bollen.

Försöker skriva en jobbansökan men har total idétorka när det gäller vad jag ska skriva. :(
Tänk om det räckte med;

"Jag jobbar bra och är sällan sjuk. Ni kommer inte ångra er om ni anställer mig."

Vad lätt det vore då... Kanske vore lättare att få ett jobb om det inte var hundratals som sökta samma tjänst som jag också i och för sig.
Ett exempel: Jobbet jag var på intervju för för ett tag sen, där var det ca 800 sökande till 20 tjänster. De tog in ca 100 pers på intervju. Tjaa, man får väl vara glad att man fick komma på intervju ialla fall antar jag?

Jag har ialla fall pratat med a-kassan ang hur jag ska fylla i blanketten för ansökan om arbetslöshetsersättning idag. Så imorgon får Johan ta med mitt arbetsgivarintyg och kopiera det på jobbet, så jag kan skicka in alla papper till a-kassan. Sen är det bara att hålla tummarna för att allt stämmer och inget saknas så att min ersättning kommer igång snabbt och smidigt.

Suck. Sakta men säkert börjar jag minnas varför jag mådde så himla dåligt psykiskt sist jag var arbetslös (förlåt, jag menar arbetssökande).
Ni vet, man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Man kan tycka det är långrandigt att gå upp tidigt varje morgon för att åka till jobbet och sakna friheten när det är samma sak dag ut och dag in.
Men att ha ett arbete att gå till är en stor social bit också och när man förlorar sitt jobb känner mig sig snabbt ganska menlös. Så känner jag ialla fall. Så därför hoppas jag verkligen att detta blir kortvarigt...

Ikväll ska vi hem till en kompis som fyller år och fira honom. Jag nästan tjuter av glädje varje gång jag får en anledning att lämna hemmet nu för tiden (hahaha, ja man blir lite knäpp när man går hemma själv hela dagarna) så jag tycker det ska bli jättetrevligt.
Hoppas ni får en trevlig måndagskväll ni med!
Kram

söndag 4 oktober 2009

Ny utmaning!


För ett tag sen skrev Anna-Lena en kommentar till ett av mina inlägg och hon tyckte det var dags att jag drog igång en höstutmaning. Jag har funderat på den där utmaningen ett bra tag nu, ville inte ha den likadan som sommarutmaningen, och nu känner jag mig redo att dra igång den. Det blir:

Ett motiv, en bild - sex månader.

Utmaningen går ut på att fota ett motiv och sedan publicera en bild på detta motiv på sin blogg under sista veckan i månaderna oktober-mars. Alltså samma motiv, fotat från samma ställe men under sex olika månader. På så vis kommer man se skillnaderna i naturen under detta halvår. Är ni med?
Vi kör igång nu i oktober så första bilden ska alltså publiceras sista veckan i oktober. Sista veckan i november publicerar man bilden från oktober igen + november-bilden för att man lätt ska kunna se skillnaden.
Bilden man publicerar kan vara tagen när som helst under månaden och måste alltså inte vara fotad just sista veckan i månaden.

Hoppas ni vill vara med, jag kommer köra ialla fall! :)

fredag 2 oktober 2009

Nyshoppat!

Att shoppa inredning från nätet är grymt underskattat.
Ialla fall när man får hem såna här fina paket som jag fick när jag beställde några saker från Broarne.


När jag öppnade paketet låg där rosa silkespapper och under det en ljusrosa brev som var ihopklistrat med fakturan med ett hjärta. Man kan ju inte bli annat än glad när man öppnar ett sånt här paket!! :D

Ja och så låg ju förstås sakerna jag beställt därunder också. ;)




Två plåtlådor i olika storlekar, från Miljögården. Den mindre med liljekonvaljer på locket och den större med en hortensia. Vet inte riktigt vad jag ska ha i dom än, men jag tycker de är så himla fina!


Sist och även minst. Två söta små ljushållare, från Madame Stoltz, som jag tänkte ha på bordet till jul. Varför just till jul? Tja, jag vet inte men jag får lite julmys-känsla av dom. :)

Mitt emellan två jobb.

Så har jag varit på Arbetsförmedlingen idag och anmält mig som arbetssökande (tycker arbetssökande har en mer positiv klang i sig än arbetslös så jag försöker använda mig av det ordet). Det gick snabbt och smärtfritt, faktiskt. Ibland är det skönt att bo på landet, har hört att folk fått vänta i timmar för att få anmäla sig i Kalmar...
Nytt sen jag senast var arbetssökande (det var 4,5 år sen) är att man måste redovisa vad man sökt för jobb varje månad för sin handläggare och om man inte gör det så avanmäler de en hos a-kassan (så de kör ialla fall med samma hot som de alltid kört med ;)).
Min första tanke var att nu är man tillbaka till skolan där det skulle redovisas var och varannan vecka (redovisning har aldrig varit nån favorit för mig), men jag förstår ju samtidigt att det är för att handläggarna ska se att man verkligen försöker få sig ett nytt jobb. Finns säkerligen de som tycker det är jätteskönt att ligga hemma på soffan och klia sig i naveln hela dagarna.
Jag tror inte jag riktigt insett att jag är arbetslös än. Jag menar, jag har ju gått hemma med lön i 4,5 månad (jag vet, hur lyxigt som helst!) så för mig är det ju ingen skillnad mot tidigare. Men jag antar att det kommer sjunka in lite mer när jag får a-kassan istället för min månadslön... :(

Jaja, bara att hålla utkik efter jobb man kan söka då, kanske ringa några företag för att visa sitt intresse och sist men inte minst ta sig en rejäl funderare på vad jag vill göra med mitt liv.

PS. Jag har förstås redan sökt några jobb men fått mestadels "tack men nej tack". Var däremot på en intervju för ett tag sen men de lediga tjänsterna verkar ha gått till andra sökande. Bättre lycka nästa gång, eller hur? DS.