Flikar

söndag 11 oktober 2009

Som på julafton.


Nu är det lite mer än 2,5 år sen vi flyttade till vårt hus och tills idag hade vi fortfarande inte packat upp alla flyttlådor. De har bara stått i förrådet och samlat damm, det är nästan så man borde skämmas. ;)
Då regnet mer eller mindre öst ner hela dagen idag så tog vi tillfället i akt och började packa upp alla lådor. Det blev som en liten julafton kombinerat med en nostalgitripp som heter duga.
Eftersom många av flyttlådorna kom från vårt förråd när vi bodde i lägenhet och vissa av dom t.o.m. var så gamla så de blev nerpackade när jag flyttade från mamma & pappa så hittade jag en massa gamla roliga saker!
T.ex. min filofax från 2001 med massa anteckningar om vad gjorde om dagarna på den tiden, mitt gamla leg sen tiden innan jag tog körkort, ett sånt där telefonkort som man köpte för att använda i telefonkiosker (före mobiltelefonens intågande i var mans hand), fotoalbum från 1994-2001, ett kollegieblock med hälsningar från mina klasskompisar i 9:an som de skrev när vi satt i en buss på väg hem från vår klassresa i Italien, två fotorullar (ni vet, innan digitalkameras tid) som jag tror det finns bilder på och ett kollegieblock med anteckningar från när Johan & jag räknade på vår budget inför vår flytt från föräldrarna till vår första lägenhet.
Dessutom packade jag upp en massa saker som jag glömt bort att vi hade, ibland blev man glad över vad man hittade och ibland mindre glad... ;)
Jag sorterade bort en del saker som jag tänkt sälja på loppis nån gång framöver, packade upp det jag vill ha kvar och sorterade om sånt som ska få fortsätta ligga i kartonger vilket mestadels är gamla grejer man inte vill ha framme men heller inte slänga.

Johan har hållt igång med att organisera vårt förråd och städa gästrummet. Vårt gästrum har nämligen agerat som ett kombinerat gästrum och förråd sen vi flyttade in och nu tyckte jag det kändes onödigt att ha två förråd (bara svårare att hitta var man har saker och ting då ju) och dessutom har det inte känts så trevligt att låta gästerna sova bland en massa verktyg, kartonger och annat "skräp".
Nu har vi ett väldigt välorganiserat förråd och ett ekande tomt gästrum! Johan är verkligen en hejare på att organisera när han sätter den sidan till. :)
Så nu ska jag leta mysiga inredningsgrejer till gästrummet, för att göra det lite mer välkomnande. Det ska bl.a. bli nya gardiner, en matta, nya kuddfodral till kuddarna i dagbädden och lite tavlor. Kul!
Imorgon ska jag dock fortsätta med städandet och sorterandet av flyttlådor. Än är det inte färdigplockat...

1 kommentar:

  1. Visst är det spännande med gamla kartonger! När mina föräldrar skulle flytta från sitt hus in till lägenheten de bor i nu så var ju både syrran och jag tvugna att titta igenom olika kartonger och sånt som vi "glömt" kvar i föräldrarnas källare. Väldigt mycket var bara att kasta, men en del småsaker av mina nerpackade grejer tog jag hem. De står fortfarande i påsen jag tog hem det i! Men så är det heller inte saker man har framme, men jag har tänkt att göra en nostalgitripp av det i bloggen någon gång!

    SvaraRadera