Flikar

söndag 11 oktober 2009

Utmanad - 10 saker om mig.

Jag har blivit utmanad av Veronica med bloggen Ovala drömmar att skriva tio saker om mig själv. Precis som Veronica hade jag inte helt lätt för detta, men här kommer det ialla fall! :)

1. Jag är född och uppvuxen i en förort till Stockholm. Flyttade till Öland med mina föräldrar, lillasyster och vår hund när jag var 14 år. Det var förstås inte speciellt populärt från min sida, vem sjutton vill lämna sina bästa kompisar för att flytta från storstan till landet när man är tonåring? Men det gick bra och jag kunde ganska snart konstatera att det var det bästa mina föräldrar gjort för vår familj.

2. Jag har spelat fotboll i sisådär 10 år men lade av när min karriär stod på topp, 17 år gammal. ;) Nu för tiden spelar jag bara fotboll en dag om året, på byalagsfotbollen som är en turnering mellan ca nio byar häromkring. Brukar vara riktigt kul, men jobbigt!

3. Jag har en tatuering och den sitter på ryggen mellan skuldrorna. Det är en ängel med texten "storasyster" under. Mina lillasyster har en likadan, fast spegelvänd, med texten "lillasyster" under. Det är vår syskontatuering som vi komponerat själva. Det är min första och hittills enda tatuering men den fick mig att bli sugen på fler... Än har jag dock inte hittat varken motiv eller plats för min nästa tatuering.

4. Jag är en kvällsmänniska. Kan vara uppe halva natten om det inte vore för att jag helst måste få sju timmars sömn innan jag ska upp igen. Trots att jag gillar sovmornar har jag på "äldre dar" (om man nu kan säga så när man är 28) börjat föredra att gå upp i någorlunda tid (8-9) om helgerna för att inte hela dagen ska försvinna.

5. Jag har inte pluggat något (ja förutom ekonomiassistent-utbildningen jag läste i somras) sen gymnasiet. Jag vet inte vad jag vill bli "när jag blir stor" och tänker inte sätta mig i skolbänken bara för pluggandets skull. Jag vill hellre hitta en bra arbetsplats att utvecklas på och klättra i karriärstegen där.

6. Jag har alltid fascinerats av vithajar. Började så smått drömma om att åka till Sydafrika eller Australien för att dyka med dom men insåg snart att det aldrig skulle gå. Eftersom jag hyperventilerar när jag snorklar är nog dykning inget för mig. ;) Så nu vill jag stå i en båt och fota de hoppande vithajarna istället.

7. Hade en skäggagam, alltså en ödla, tillsammans med Johan under 2004-2006. Kompis hette han och han var runt 50 cm lång och vägde ca 500g när han dog två år gammal. Han blev tyvärr inte äldre än så då han fick en obotlig lunginflammation så vi var tvungna att låta honom somna in hos veterinären. :(

8. Drömmer om att ha kombinerat café, bed & breakfast och inredningsbutik + webbutik med inredning samtidigt som jag skulle frilansa som fotograf. Pengar, mod och min realistiska sida sätter stopp för det.

9. Föredrar te framför kaffe, efterrättter framför godis, engelsk humor framför amerikansk och solresor framför skidresor.

10. Har inte haft min originalfärg i håret på en sisådär 14 år kanske. Jag har klassiskt "råttfärgat" egentligen men trivs bättre som brunett. Jag är dessutom självlockig men det har jag inte heller varit i hela mitt liv.Nu skickar jag vidare denna utmaning till:

Anna-Lena med bloggen Mitt liv och min vardag
Yvonne med bloggen Yvonnes bärbara blogg
Anette med bloggen Hemma hos oss
Eva med bloggen Evas passion

Hoppas ni vill haka på! :)

4 kommentarer:

 1. Det här är ett bra sätt att lära sig lite mer om sina medbloggare!
  Jag är också kvällsmänniska, trots mina 44 år vet jag fortfarande inte vad jag vill bli när jag blir stor och har samma inställning som dig. Varför plugga bara för att plugga? Och engelsk humor är roligare än amerikansk!
  Håller med om att det nog inte är en så himla bra idé för dig att dyka med vithajarna. Vissa saker är inte bra att kombinera, som exempelvis dykning och hyperventilering! :D

  Tackar för utmaningen,som jag faktiskt redan gjort och den hittar du här:
  http://yvoeri.blogspot.com/2009/10/tio-saker.html

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tog dig an utmaningen!! Kul att få veta lite mer om dig, jag trodde du var "infödd ölänning" ;) Vad fint med er syskontatuering, ni måste stå varandra nära! Det är guld värt.
  Det där kombinerade café, bed-and-breakfast, samt inredningsbutik lät som en dröm att hålla fast vid! kanske inte nu, men framöver! Drömmar är viktiga att ha.

  Ha en härlig måndagskväll!
  Kram Veronica
  PS: Du är verkligen söt!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad roligt att få veta mer om dej. Jag tycker att du ska fundera skarp på dina drömmar och försöka förverkliga dem framöver. Jag kommer och fikar hos dej och kan ju ta en BoB också, så har du första gästen här.
  Jag tycker det har blivit lite dåligt gensvar på din vinterutmaning. Vad beror det på. Vore roligt om det är med folk från hela landet. Ska nog göra lite reklam för det på min blogg i nästa inlägg.
  Önskar dej en härlig vecka.
  Kramar till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jattekul att lasa om dig!!!!Intressant med vithajarna!!!!Jag ar hajradd!!!Skulle aldrig vaga vara i en bat med en vithaj under....blir radd bara av att tanka pa det:-)

  Tack for utmaningen! Jag har redan gjort denna sa du kan lasa om den under texten utmaning!!!

  Ha en underbar dag!!!

  Dina drommar tror jag kan bli verkliga!!!!!!!Du ar sa driftig!!!!!!Det ar bara att prova och kampa sig fram!!!

  SvaraRadera