Flikar

fredag 9 oktober 2009

Fredag och snart helg. Underbart!


Hösten är verkligen kommen. Nu är det så pass kallt ute så vi har fått sätta på luftvärmepumpen för att få en behaglig temperatur här inne. Lill hittade genast bästa stället att vara på; i husses famn en bit från luftvärmepumpen, där varm luft kommer strömmande emot henne. Mmm... här kan man sova gott, tyckte Lill. ;)


Emil är inte riktigt samma knäkatt som Lill är, än ialla fall. Men vi jobbar på det. ;) Därför trivs han bättre i sin egna eller Lills korg, som vi placerat på lagom avstånd från luftvärmepumpen. Varmt och skönt där med + bra uppsikt över vardagsrummet.
Häromdagen plockade jag ut en död mus (de är rätt stora kunde jag samtidigt konstatera!) och en död näbbmus ur vardagsrummet. Näbbmusen har förmodligen Lill plockat in, hon verkar ju vara storjägarn av de båda, men musen kan någon av dom kanske ha fångat inomhus! Jag har nämligen hört möss springa på taket och de behöver ju inte så stora utrymmen för att ta sig in. Så i så fall, bra jobbat kissarna!! :D

Äntligen fredag! Så har jag alltid känt när jag jobbat, dels för den speciella fredagskänslan som brukar infinna sig bland alla arbetskompisar och dels förstås för att man har två dagars härlig ledighet att se fram emot.
Nu för tiden tänker jag fortfarande "äntligen fredag!" när jag vaknar på fredagsmornarna, men jag har förstås inga arbetskompisar här hemma som kan hjälpa mig med fredagskänslan. Jag ser däremot fram emot fredagseftermiddagen då Johan kommer hem och vi kommer ha två dagars ledighet tillsammans framför oss.
Eller hmm, ledighet kanske man inte ska kalla det. Det brukar ju oftast vara fullt upp med snickrande och målande här hemma på helgerna. Men jag har ialla fall sällskap och det jag så glad för (det behövs inte mycket för att göra mig glad nu för tiden.... ;))!

Idag har jag tänkt städa, tvätta, åka med skräp till återvinningen och måla. Undrar om jag kommer hinna med allt? Är jag snabb och effektiv så kanske...
Ikväll blir det filmkväll här hemma. Johan har äntligen köpt ett riktig bioduk till vår projektor så den ska monteras i taket när han kommer hem i eftermiddag. Vi har haft en rullgardin från IKEA som duk ett tag nu, i väntan på att Johan skulle hitta den ultimata bioduken men nu är den alltså funnen och inhandlad så nu blir det äkta biokänsla här hemma! Gött!
Imorgon ska vi skrika oss hesa när vi hejar på Sverige i matchen mot Danmark. Blir det fortsatt VM-spel för Sverige eller inte? Matchens visas på kanal 5 kl 19.30. Ni missar den väl inte?

3 kommentarer:

 1. Jattefina katter ni har!
  Kul att se din Johan.

  Ha en trevlig helg!!!!!

  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej! Tala inte med mej om möss och katter. Vi har kattlucka och jag tror att de kommer in med möss och fåglar varje dag. Förhoppningsvis biter de ihjäl dem efter att ha plågat dem och lekt med dem. Men ibland lyckas någon mus smita för ena katten och jag har haft en i köket flera dagar som sprunget mellan kylskåpet och ett annat skåp. I natt hade vi vår drever inne och jag tror att han lyckades bita ihjäl den, för det låg en död mus på golvet i morse och så ligger det en död näbbmus i teverummet nu, som jag hoppas maken tar hand om. Usch för möss.
  Annars har vi haft en fin britt-sommardag idag efter gårdagens och nattens regn. Och så frös det på också, så det var glashalt på vägarna här i morse. Fast vi har inget annat att vänta nu. Så nu kommer dubbdäcken på snart. Vi pratade om det idag. Här hos oss behövs verkligen dubbdäck, eftersom de inte saltar vår väg, utan vi har vinterföre.
  Det här blev alldeles för långt.
  Nu önskar jag dej och Johan en mysig filmkväll och en skön helg.
  Kramar till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Det blir faktiskt fredagskänsla även när man går som arbetssökande! Helgen är enda dagarna då jag tycker att man kan få unna sig att inte titta åt jobbannonser!
  Sen verkar ju Lill hittat den perfekta mysplatsen, men betyder det att din stackars make måste stå upp framför pumpen?? ;0)

  SvaraRadera