Flikar

måndag 5 oktober 2009

Tom i bollen.

Försöker skriva en jobbansökan men har total idétorka när det gäller vad jag ska skriva. :(
Tänk om det räckte med;

"Jag jobbar bra och är sällan sjuk. Ni kommer inte ångra er om ni anställer mig."

Vad lätt det vore då... Kanske vore lättare att få ett jobb om det inte var hundratals som sökta samma tjänst som jag också i och för sig.
Ett exempel: Jobbet jag var på intervju för för ett tag sen, där var det ca 800 sökande till 20 tjänster. De tog in ca 100 pers på intervju. Tjaa, man får väl vara glad att man fick komma på intervju ialla fall antar jag?

Jag har ialla fall pratat med a-kassan ang hur jag ska fylla i blanketten för ansökan om arbetslöshetsersättning idag. Så imorgon får Johan ta med mitt arbetsgivarintyg och kopiera det på jobbet, så jag kan skicka in alla papper till a-kassan. Sen är det bara att hålla tummarna för att allt stämmer och inget saknas så att min ersättning kommer igång snabbt och smidigt.

Suck. Sakta men säkert börjar jag minnas varför jag mådde så himla dåligt psykiskt sist jag var arbetslös (förlåt, jag menar arbetssökande).
Ni vet, man saknar inte kossan förrän båset är tomt. Man kan tycka det är långrandigt att gå upp tidigt varje morgon för att åka till jobbet och sakna friheten när det är samma sak dag ut och dag in.
Men att ha ett arbete att gå till är en stor social bit också och när man förlorar sitt jobb känner mig sig snabbt ganska menlös. Så känner jag ialla fall. Så därför hoppas jag verkligen att detta blir kortvarigt...

Ikväll ska vi hem till en kompis som fyller år och fira honom. Jag nästan tjuter av glädje varje gång jag får en anledning att lämna hemmet nu för tiden (hahaha, ja man blir lite knäpp när man går hemma själv hela dagarna) så jag tycker det ska bli jättetrevligt.
Hoppas ni får en trevlig måndagskväll ni med!
Kram

3 kommentarer:

 1. Hej Lisa!
  Varför kan du inte skriva just så i din jobbansökan. Den skulle ju bli väldigt speciell då och synas i mängden. Jag tror att det är det som behövs ibland.
  Önskar dej en skön vecka.
  Kramar till dej.
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Karin Kolmevik5 oktober 2009 18:56

  Hej!
  Tips från en som läser massor med ansökningar: läs ordentligt vad som står i annonsen och svara på de områden som de faktiskt frågar efter. Ge gärna exempel på hur du har skaffat kompetensen och vad du ser för möjligheter framåt. Var ärlig! Kanske är precis så du har gjort hitills?

  Lycka till iaf!! Kram!

  SvaraRadera
 3. Visst är det svårt att få ihop en bra ansökan till jobben man söker. Vissa delar kan man ju ha en mall till och skriva samma sak, men sen det där att få till något bra för just det jobb man söker just då. Det kan vara jobbigt att hålla entusiasmen uppe!

  För mig funkar det bra ändå, jag får ju naturliga pauser i sökandet när det är dags för Higgins promenader. Då får man en chans att rensa huvudet och tänka på annat. Men visst är det jobbigt att veta att varje jobb man söker kan ha flera hundra sökande!

  Vi kommer säkert att få varsitt jobb snart! De som inte anställer oss har ingen aning om vad de missar!! :0)

  SvaraRadera