Flikar

tisdag 4 augusti 2009

Projekt vardagsrum - mission complete!

Äntligen, säger jag. Nu känns vardagsrummet klart, vi kan njuta av det och gå vidare med inredningsplanerna till andra rum. Härligt! Här kommer då lite bilder på det slutgiltiga resultatet. :)


Eftersom vårt kök är så litet och smalt så samsas matbordet med soffan i vardagsrummet. Vi har dock ingen TV här nere, så här är det bra att sitta om man bara ska umgås; äta, prata, spela spel, mysa framför brasan eller kanske krypa ner i soffan och läsa en bok. Bakom matbordet står det nya vitrinskåpet jag berättat om tidigare och på väggen hänger mina efterlängtade canvastavlor!


Såhär ser canvastavlorna ut på närmare håll och de föreställer alltså Borgholm slott, en av väderkvarnarna i Lerkaka kvarnrad samt fyren Långe Jan i Ottenby. Klassiska öländska motiv och självklart har jag fotat dom alla. :)


I andra änden av vardagsrummet har vi vår nya soffa, en söt liten sak med divan, och den nya byrån som inhandlades tillsammans med vitrinskåpet.
Jag hade ju tänkt sy egna kuddfodral med tyg från IKEA till soffan, men eftersom tyget var slut när jag skulle ha det och det fortfarande inte, två månader senare, har kommit in till varuhuset så tröttnade jag och köpte de två blå-vita kuddarna på rea på H&M istället.
Att ha en stor rottingkista som soffbord har både sina för- och nackdelar. Fördelen är att den ger bra förvaring, nackdelen är att man inte kan ställa t.ex. glas direkt på utan får ställa en bricka på korgen som man sedan stället glaset på. Men jag tycker det funkar bra.
Brevid soffan står ju också Emil och Lill's sängar.


På samma vägg som byrån har jag hängt upp fyra tavlor med motiv från när vi var ute på seglats med Briggen Gerda. Blev himla bra tycker jag (är rätt stolt över att jag lyckades få upp ramarna rakt också ;)) och bilderna passar så bra in i New England-temat jag har satsat på i vardagrummet.

Vilket rum som står härnäst på tur att få sig en makeover vet jag faktiskt inte. Det kan säkert bli nån ny gardin här och nån ny lampa där, men så länge ska jag försöka lägga min energi på målningen av garaget istället.

5 kommentarer:

 1. Så fint....
  Och fina tavlor,de av Briggen Gerda är jätte fina.
  Alltid kul med lite make over det behöver ju inte vara så mycket för att man ska tycka det är lite roligare ett tag.
  Katternas sängar är för gulliga.Kan De hålla isär vilken som är vilkens?
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Uttan: De valde faktiskt sina sängar innan jag lade i kuddarna, så jag la bara i den röda i Lills säng och den blåa i Emils. :) Sen lånar de varandras sängar ibland förstås, och har t.o.m. knölat ner sig båda två i en säng! ;)

  SvaraRadera
 3. Så fint ni gjort! Min syster och hennes man håller också på och fixar med sitt hus, ett rum i taget. Enligt vad syrran säger är det bara roligt att städa i de fixade rummen! :D (Verkar som en bra ursäkt att inte städa överallt om du frågar mig!)

  Jag har funderat på att göra canvastryck av utvalda foton och byta ut gamla tavlor. Nu när jag sett era fina tavlor kanske det kan ge mig en spark i rumpan att ta tag i det!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Vad fint du fått det i ditt rum. Verkar så trivsamt.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Yvonne: Ja men visst är det så. I de rummen som är renoverade och fina vill man ju gärna hålla rent och snyggt. Är det fula tapeter och ett hopplock av olika möbler känns det ju meningslöst. Det ser ju förj**vligt ut oavsett om man städat eller inte. ;)
  Rekommenderar absolut att framkalla egna canvas. Det är mycket roligare att ha egna tavlor som är unika på väggarna. :)

  SvaraRadera