Flikar

torsdag 16 juli 2009

Briggen Gerda (och Gotland).
Klicka på bilden för att se en större version.

I tisdags var vi ju ute på sjön och seglade med Briggen Gerda. Det var en riktigt härlig dag och nästintill perfekt för segling. Det var ju bara det att det inte blåste så mycket. Inte ens ute i Kalmarsund. Men Gerda tog sig fram ändå, något sakta i och för sig men vad spelade det för roll? Vi hade ju inte bråttom någonstans.
Under fem timmar seglade vi runt i Kalmarsund, med start- och slutdestination i Borgholms hamn.
Det var riktigt häftigt att segla med ett sånt stort skepp, få se besättningen klättra uppför de trettio meter höga masterna och sedan hissa segel.

Vill du se mer av mina bilder från segelturen kika in i mitt fotoalbum här. Där finns även bilder från vår Gotlands-vistelse.

2 kommentarer:

 1. Vilken fin bat,skepp sager man kanske!!!Det late ju helt ljuvligt din batfard.Tank vad var son filippo som ar aldst skulle tycka det var kul!!!Gotland kanske ar nagot for en framtida semester!!!Jattekul att folja dig!!!!Ha en bra dag!!!NJUT!!!

  SvaraRadera
 2. Nämen, vad kul att ut och segla med ett så stort skepp! Vilken upplevelse. Hur lyckas man få göra det?
  Nu har jag kikat på ditt Gotlandsalbum, jättefina foton! Lummelundagrottorna har vi aldrig hunnit med, det måste jag göra någon gång, men det såg lite läskigt ut med så högt vatten därinne?
  Härliga foton på ringmuren, jag tycker den är lika underbar varje gång jag ser den! Var ni uppe och gick på muren? I norvästra hörnet hade de, nytt för i år, byggt på muren lite och ordnat så att man får gå upp på bron och upp i ett torn. Vi hann inte med det dock.

  Ha en skön fredagkväll!
  Kram Veronica

  SvaraRadera