Flikar

lördag 18 juli 2009

Inrednings-dilemma.


Pappelina Viggo star i metallic blå/vanilj.

I förra veckan fick jag hem min Pappelina-matta, som jag beställt från RoyalDesign.se. Jag tycker den är så himla snygg och tänkte att den skulle bli perfekt i mitt avlånga, smala kök.
Ivrig som man är när man får hem något nytt så klippte jag snabbt bort lappen och la ut mattan på köksgolvet. Då såg vi att mattans längd kanske var i minsta laget för vårt kök. Typiskt.


Ser nästan lite för pluttig ut. Eller?

Men jag tänkte att den får ligga där på prov ett tag så vi får känna efter lite. För samtidigt har vi ju ett snyggt ek-trägolv och det kanske är synd att dölja det allt för mycket...
Nu har mattan legat där i ca 1,5 vecka och jag kan inte riktigt bestämma vad jag tycker så jag tänkte ni kunde få hjälpa mig. Ska jag behålla denna mattan, som är 70x150 cm lång eller ska jag beställa en storlek större som är 70x250 cm?


De streckade linjerna visar hur stor 70x250 cm mattan blir.
Klicka på bilden för en större version.

Skulle bli jätteglad om ni ville lämna en kommentar med er åsikt i frågan.

6 kommentarer:

 1. underbart snygg mattan! det ar en smaksak,den lilla ar fin och framhaver mera parketten.......jag tycker den lilla ar bra.....men det ar svart....den storre tacker kanske mera hela koksdelen....svart val....

  SvaraRadera
 2. hmmm, svårt att säga. Den lilla är jätte fin och det är som du säger snyggt att se det fina golvet. Den andra kanske blir lite för lång... du får fråg alla du känner om dom har en så lång matta så kan du testa längden å så. Eller lägg ut en gardin eller filt å se hur det känns....

  SvaraRadera
 3. Svårt, det är ju en sak att se på bild och en att se på riktigt. Jag vet ju inte hur det ser ut bakom fotografen - dig antar jag - eller hur köket fortsätter vid vinkeln blir borta vid fönstret. Men, jag skulle antingen välja den längre mattan eller ingen alls. Golvet är jättesnyggt, men man ser ju det ändå även med en längre matta. Jag tror helt enkelt att den längre mattan gör sig bättre just på den här platsen.

  SvaraRadera
 4. Carin Almström20 juli 2009 10:44

  Hej Lisa. Mattan är jättefin men skulle bli ännu finare på det långa golvet. Parketten är så stor så den syns ändå. Snyggare med fler stjärnor när du nu har plats för det. Vi kommer gärna och inspekterar:))

  moster och mormor.

  SvaraRadera
 5. Hej! Visst är Pappelina-mattor underbara! Jag tycker helt klart att du ska köpa en längre. Jag gillar när det blir som en gångmatta när man har ett kök som ert.

  Den kortare tror jag säkert att du kommer att kunna lägga på något annat ställe i huset! Kanske i hallen? Eller sovrummet?

  SvaraRadera
 6. Söt matta! Jag tycker nog att det skulle se snyggare ut med en längre matta faktiskt, men som fler skrivit, det är svårt att se enbart på foto.. Tyckte du fick ett smart tips att testa med tyg eller någon annan matta, för att få en bild utav hur det skulle se ut med en längre matta. Älskar ert kök förresten! Jättefint. Jag blir så himla hussugen av dina foton på inredning samt trädgård och bullbak -som en riktig bullmamma ;) Myyys.

  Försöker lindra min enorma huslängtan med att göra om i lägenheten, men det är trist när man är fattig student ju. Men den som väntar på nåt gott...

  Hörde också att ni fick enormt mkt regn i lördags, hoppas vi slipper mer regn nu denna veckan!

  Kram Veronica

  SvaraRadera