Flikar

måndag 3 augusti 2009

SommarSverige, vecka 8.

Höstångesten kom krypande i samma stund jag insåg att vi numera är i augusti månad. Inte för att jag inte tycker om hösten, utan för att jag insåg hur fort denna sommar har gått! Men ännu har vi ju faktiskt augusti, som också räknas som sommarmånad, så jag tänker njuta så länge värmen är kvar.


Några andra som njuter är våra katter, Emil och Lill. De älskar verkligen att få vara ute! Sen kommer de in för att äta, vila upp sig och gosa lite då & då. Här är det Lill som har det gött i gruset på vår infart. Att ligga på rygg och bli gosad med är något hon verkligen tycker om. Jag har börjat fundera på hur vi ska göra till vintern, om vi ska hålla dom inne eller om kattluckan ska vara öppen så de får komma och gå som de vill, precis som nu? De kanske inte ens vill vara ute i vinter, så i så fall löser ju sig det problemet av sig självt.


Jag har inga "gröna fingrar" så varje gång jag faktiskt lyckas med något i trädgården blir jag mäkta stolt. Dahlia-knölarna jag fick av min svärfar i våras var sommarens utmaning för mig och här har ni resultatet! De har växt som sjutton, är väl ca metern höga nu och blommar så fint! Dahlia är en av mina favoritblommor (hade de ju även i min brudbukett) men jag har alltid dragit mig lite för att plantera dom eftersom knölarna måste plockas upp innan frosten för att sedan planteras igen till sommaren året därpå. För mycket jobb har jag tyckt innan men jag undrar om jag inte ändrat mig nu. Det är nog värt det lilla besväret, så till nästa år blir det kanske att jag köper egna dahlia-knölar! :)


Vårt hus står i kanten på en åker som i år har planterats med (foder)majs. Så allt eftersom sommaren gått har baksidan på vår trädgård mer och mer omringats av de höga majsplantorna. Och vi gillar det! Öppna fält i all ära, men ibland är det mysigt att få bli lite inväxt också. ;)


Mums, skördetider! I söndags var vi hemma hos min svärfar och gick då en runda för att plocka krusbär. Buskarna var riktigt elaka mot våra stackars händer med sina vassa taggar (nästa gång blir det handskar på) men jag vill ändå påstå att vi gick segrande därifrån med flera liter mogna krusbär. Till helgen blir det krusbärskräm, resten fryser vi in tillsvidare.

Igår firade vi som sagt vår första bröllopsdag. En ny trevlig sommartradition! :) Vi hade en jättebra dag och kväll. Åt gott på restaurang Slottshöjden vid Borgholm slott och avslutade kvällen med jättegod glass på Ölandsglass café. Mums!
Tack snälla för alla gratulationer! Igår bestämde vi att vi tänker fira sjuttiotretton bröllopsdagar till, sen får det vara nog. ;)

2 kommentarer:

 1. Era katter kanske gör grusänglar, ungefär som Higgins snöänglar som under sommaren blir gräsänglar...;)
  Det verkar besvärligt med dhalior, men du har ju lyckats väldigt bra med er!
  Att bli igenväxt av ett majsfält har väl sina tjusiningar! Sen kan ni ju spela in film där också! Vet inte hur många amerikanska filmer jag sett där folk jagats genom majsfält och sånt! :D

  SvaraRadera
 2. Hej
  Fina sommarbilder du har. Hos oss är också krusbären på g och det blir massor i år. Varför ska alla bär komma samtidigt? De kunde väl sprida ut sej lite.
  Kattlucka funkar jättebra året om tycker jag. Det blir lite kallare i hallen där den är.
  Trevligt att träffa någon mer som inte har gröna fingrar, då är vi åtminstone två.
  Ha en skön vecka med mycket sol nu.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera