Flikar

söndag 11 januari 2015

När Egon drog förbi.För inte så länge sen varnade SMHI för storm över Öland och vi förberedde oss på strömavbrott och ett sjuhelsikes väder. Men innan det värsta drog igång visade det sig att stormen redan bedarrat och klass 2 varningen sänktes till en klass 1.
Jahopp tänkte man då, visserligen lättad över att det inte blev värre, men var det så mycket att varna för?
Så när SMHI satte klass 2 varning över Öland (och förvisso resten av södra Sverige med) till helgen igen kände jag lite; "Jaja, here we go again."
Men se denna gången hade de banne mig rätt i sin varning. Det blåste upp som sjutton igår eftermiddag/kväll och runt kl. 23.45 gick strömmen hos oss.
I morse när vi vaknade var det lite småkallt i huset och vi hade fortfarande ingen el. Det blev till att tända en massa ljus och elda i braskaminen (tacka gudarna för att vi skaffade den när vi flyttade in!).
Johan hämtade spritköket så vi kunde koka vatten och få lite varmt te i oss och efter frukost kröp vi ihop i soffan framför braskaminen för att värma oss.
Sen tidigare var vi bortbjudna på middag ikväll och som tur var fick värdparet tillbaka sin el redan vid lunchtid så de kunde fixa de utlovade kroppkakorna.
Det var ju riktigt skönt för oss som fortfarande var strömlösa och i annat fall fått koka soppa på spritköket (eller åka till närmaste pizzeria ;)). För trots att vi bor nära varann fick vi inte tillbaka vår el förrän strax innan kl. 20. Gissa om man drog en lättnadens suck då!
20 timmar utan el blev det. Lite jobbigt och omständigt (prova det vettja, det är lätt att glömma att typ allt går på ström! ;)).
Så nu håller vi tummarna för att det var första och sista stormen för i år, va?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar