Flikar

torsdag 15 januari 2015

Drömpresenten i samarbete med tulpanens dag.
Idag är det tulpanens dag så då passar det väl fint att jag bjuder på några tulpanbilder?
Jag har för närvarande sisådär trettio tulpaner som jag njuter av här hemma så det finns lite att fota, om jag säger så. Jag brukar ofta få tulpaner till min födelsedag och så även i år
(+ att jag köpte en bukett till mig själv) därav mängden. :)

Tulpanerna är fotade med drömpresenten jag fick av Johan & Alex; ett macro-objektiv (Tamron SP AF 90mm f/2.8 Di Macro för att vara exakt), något jag drömt om att äga i åratal så jag blev suuuperglad!
Hittills har jag bara provat det inomhus och mest i glödlampsljus (långt ifrån optimalt ljus) men det har funkat överraskande bra ändå. Längtar tills jag kan komma ut i dagsljus och prova det bara!
Till våren kommer jag verkligen gå bananas i trädgården med kameran. När blommor och löv knoppas kommer blir det närbilder på naturen som ni aldrig sett den förr här på bloggen! :D
Objektivet ska även funka finfint till porträtt-foto så det måste jag så klart prova med.
Det riktigt kliar i avtryckar-fingret på mig! Haha!
Klicka gärna på bilderna om ni vill se en större version. Som sagt, ljuset var inte det bästa vid fototillfället men man kan ju ana hur fantastisk det kommer bli. Och att tulpanstjälkar är håriga vet jag inte om jag lagt märke till tidigare?

2 kommentarer:

  1. Hej! Råkade titta in på din fina blogg. Fina bilder du tar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket och välkommen åter! :)

      Radera