Flikar

måndag 16 april 2012

Baby-racern.

Brio Happy.


Nya kameran. Ja, och så jag också förstås! ;)

Att skaffa barnvagn var verkligen ingen piece of cake!
Det finns massor av olika grejer att välja mellan; chassin, hjul, handtag, liggvagn+sittvagn eller sittvagn+hårdlift eller kanske mjuklift? Ja sen ska man ju välja färg och märke också!
Puh! Rena rama djungeln ju!

Efter att ha läst på om barnvagnar, frågat vänner (som har barn) om deras tips & råd, bestämt oss för vad vi vill ha, kollat begagnatmarknaden plus frågat om råd i barnvagnsbutiker så kom vi till sist fram till att ingen begagnad vagn dög (kanske var det mest jag som tyckte det, men Johan var inte sen att haka på).
Men det är ju så, det är väldigt speciellt att vänta sitt första barn och man vill gärna ha nya och fräscha grejer. Framförallt vissa saker och barnvagnen föll väl i den kategorin för vår del.
Så, efter mycket om och men beställde vi en Brio Happy sittvagn med hårdlift, knäledschassi och lufthjul*. Färgen blev "charcoal grey", alltså typ blyertsgrå, för det är en neutral färg som är snygg att kombinera med typ vilken annan färg som helst. Perfekt!
Vagnen beställde vi från annasbabyshop.se och det funkade bra. Blev billigare än att köpa i affär också.

Gällande mig då så kan jag meddela att jag är inne på vecka 26 och betar nu (= ca 14 veckor kvar = ca 3,5 månad = shit vad tiden går fooort!) och har ca 8-9 kg mer att älska av mig själv enligt vågen.
Jag mår fint men blir lika chockad varje gång jag ser mig i profil i spegeln.
Självklart ojar jag mig över att jag är osmidig och flåsigare än vanligt men då tröstar jag mig med att det kommer bara bli värre. ;)
Nu har jag också börjat tänka på vilken förändring denna lilla bebis kommer göra i vårt liv (det ska bli såå kul!) och vad den redan förändrat (min mage t.ex. som h*n i skrivande stund försöker sparka sig ur, känns det som). Häftigt och läskigt på samma gång. :)

Nästa helg ska jag åka till Gekås i Ullared och shoppa mer bebis-saker. Ska bli såå kul!


PS. *Ordförklaring för personer icke insatta i barnvagnsdjungeln:
Sittvagn = Del i vagnen som barnet sitter i. Används från ca 6 månader och ryggdelen kan även fällas så barnet kan ligga ner.
Hårdlift = Liggdel som läggs i sittvagnen. Används från barnet är nyfött till ca 6 månader. Är smidig då den går att lyfta ur vagnen och barnet har då som en liten säng med sig. Finns även som mjuklift. Skillnaden mellan hård- och mjuklift är kanterna som är, ja precis, hårda eller mjuka.
Knäledschassi = Den delen av vagnen man sätter fast ligg- eller sittvagnen i. Knäled betyder att man höjer/sänker handtaget via en knäled. Finns även teleskop- och swivelchassi.
Lufthjul = Jaaa, hjulen ja! Finns lufthjul och plasthjul och små hjul och stora hjul... Risk för punka finns med lufthjul men de verkar ge bäst komfort, framförallt när man ska gå på icke asfalterade vägar. Eftersom vi har en hel del såna vägar här på landet där vi bor så valde vi lufthjul. Men don't worry, jag ska skaffa pump! ;) DS.

7 kommentarer:

 1. Ååh vilken fin mage,kul att se en bild på dig! =)/A-S

  SvaraRadera
 2. Hej Lisa.

  Vad ovant att se dig utan glasögon. Skit snygg morsa too be! ;)
  Super fin mage. Så glad för er skull!

  Njut nu.. det är nu när magen är lagom stor det är som bäst!

  Kramis

  SvaraRadera
 3. Fin vagn och fin mage :-)

  SvaraRadera
 4. Karin Kolmevik17 april 2012 20:01

  Åh så fin du är! Mysigt med magen! Vagnen kommer säkert bli toppen :) Första promenaden är helt underbar... Stort lycka till!!

  SvaraRadera
 5. Du är så fin Lisa! :) <3 //Lillasyster

  SvaraRadera
 6. Vilken fin magen lisa! Underbart! Kram till er
  /Anna-Lena

  SvaraRadera
 7. Oh vilken mage!! Fina du!! Colin blev helt till sig nu over er nya barnvagn oxo! Hahahha!

  SvaraRadera