Flikar

söndag 12 februari 2012

När du får oväntat besök...

Schysst att ni skottade tills jag kom!

Halloj!

Har du nått käk eller?

Mums, äpple!

Mmm.. foder är gott det med!

Lite vatten på det, jo man tackar!

Ja, vad bjuder man på när man får oväntat besök? Rådjursbesök dessutom!
I eftermiddags kom plötsligt en liten rådjurs-kille knallande in på vår tomt från vägen (där Johan nyss skottat en gång, så lägligt).
Han kollade sig lite omkring och gick sen rakt mot oss (fortfarande på den skottade gången). Väldigt konstigt tyckte vi men den lilla killen var helt orädd.
Han såg inte sjuk eller svag ut, till skillnad mot det rådjuret som hälsade på hos oss för två år sen men det är självklart inte normalt beteende för ett rådjur.
Vår ena granne kom förbi och han sa att det såg ut som ett fjolårs kid, förmodligen fött runt maj. I vanliga fall går de med sin mamma hela vintern, så vem vet vad som hänt med denna lille killes mamma. :(
Han fick i alla fall äpplen och vatten av oss och grannen hämtade viltfor (som ges som stödutfodring till vilda djur vintertid) och strax åt och drack han med god aptit.

Vi får se om den lille killen är kvar imorgon, i så fall ska han få lite mer mat och vatten. Men som sagt, man undrar ju om han är riktigt kry med tanke på att han är helt orädd och söker upp människor så här. Vi får helt enkelt hålla tummarna.

2 kommentarer:

 1. Men gud vilka söööööta bilder! Lycka att få uppleva den där stunden ;-)

  SvaraRadera
 2. Men oj vad orädd han var! Vad mysigt att få se ett rådjur så nära men jag kan förstå att man blir lite orolig för hur det ska gå för den lille? Vad fint att ni matade och vattnade honom :) Kan inte vara lätt att hitta mat nu när man dessutom är en liten plutt.

  Håller tummarna för lillkillen!
  Tack för fina foton :)

  Kram Veronica

  SvaraRadera