Flikar

måndag 31 oktober 2011

Bygget, del 10.
Nu för tiden blir det mest helgerna som vi fixar på huset. Det är ju nästan kolsvart ute när vi kommer hem från jobbet på vardagarna och så ska det lagas mat och ätas och så är man trött.
Men vi har också sagt att vi satsar krutet på hallutbygget och taket i första hand. Badrummet är det inte samma panik med, dels eftersom vi har ett badrum till och dels då det är inomhusjobb så kan man fixa med det även i vinter.

Hallutbygget har fått lite mer panel och fönstrena har fått fönsterbleck. Johan har mätt, klippt och bockat blecken alldeles själv och det blir superfint! Han är duktig min make. :)
Jag har målat panelen en tredje gång (ett lager grundfärg och två lager almegrön (som den gröna färgen heter)) så hallutbygget är i princip färdigmålat.
Det är bara lite på framsidan (ja ni ser ju själva de snygga vita ränderna under fönstrena) som jag grundmålade igår som ska få lite grön färg på sig också. Ja och så ska jag förstås måla vindskivor och foder till fönstrena och dörren också. :)
Plåtslagaren har varit här igen och gjorde ett bättre jobb denna gång. Vi är dock inte 100% nöjda än för han har lämnat en del hål (där ingen plåt täcker i dagsläget och där takpannor inte kan täcka) men han har inte hört av sig så vi vet inte om han anser sig vara klar eller om han ska komma tillbaka och fixa det? Hmm... Johan ska försöka få tag på honom så vi kan få ett besked vad han tänkt egentligen.
När plåtarbetet är klart kan vi lägga på de sista pannorna och börja sätta upp panel på kuporna.
Ytterliggare mer målarjobb till mig alltså! ;)

I övrigt och jag också köpt ny utomhusbelysning som ska sitta på vardera sida om de små fönstrena på hallutbygget. Det är likadana väggplafonder i rostfritt som vi satt upp på balkongen, modellen heter Torino och är från Konstsmide.

Nu har jag inte tänkt uppdatera om vårt bygge veckovis längre, utan det blir istället en gång/månad.
Nästa gång blir i slutet av november, blir spännande att se hur långt vi kommit då! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar