Flikar

måndag 24 oktober 2011

Ny balkongbelysning.När vi köpte huset satt det två plafonder i gult glas på väggen, en ovanför balkongdörren och en ovanför fönstret längst till höger. Det var 70-tal och inte vackert.
I samband med uppfräschningen av balkongen bestämde vi oss för att köpa två halvmåneplafonder i rostfritt istället, närmare bestämt modellen Torino från Konstsmide.
Efter mycket om och men (som jag berättar om en annan dag) har vi äntligen fått hem våra lampor, elen är flyttad och lamporna sitter bredvid balkongdörren och fönstret istället.
Blev kanon!
Inte nog med att det blir myspys med lite belysning på balkongen, det blir en snygg inramning av balkongen och vårt fina balkongräcke framträder ju plötsligt i mörkret också! :)
Nu är tanken att vi ska köpa två likadana lampor till, fast modellen mindre, och sätta på hallutbygget.
Kommer bli jättefint där med! :)

Påtal om vår kära bakong och det fina räcket så var ju tanken att jag skulle måla det vitt i somras. Som ni ser är det fortfarande omålat och anledningen till detta är att vi funderar på hur snyggt ett vitmålat räcke kommer vara i längden.
Det kommer ju säkerligen behövas tvättas rent från alger och annat skit varje år, vilket i och för sig inte innebär så mycket jobb, men om några år då när det är dags att måla om det igen? När färgen börjar släppa? Nog för att det är ett fint räcke men det är många vinklar och vrår så jag är inte så sugen på att måla det allt för ofta.
Dessa funderingar är främsta anledningen till att räcket fortfarande är omålat och att vi börjat fundera i andra banor. Ska vi låta det vara omålat, kanske lasera det eller använda olja med färgpigment?
Med lasyr eller olja blir inte räcket täckmålat, som jag egentligen vill ha det, men det blir lättare att underhålla...
Ja, tankarna går fram och tillbaka. Vi får se om vi kommer fram till något beslut om hur vi ska göra nu under vintern helt enkelt.
Så, som så många andra gånger när det gäller husrenovering; to be continued... ;)

PS. Det blev ingen uppdatering om "bygget" idag som ni märker. Jag hann inte fota innan det blev mörkt helt enkelt. Men det kommer. :) DS.

1 kommentar:

  1. Jättesnyggt! De lamporna gjorde verkligen sig fina på er balkong och som du säger, räcket syns mer. Jag kan verkligen förstå era funderingar om ni ska måla räcket vitt eller ej, sambon är ju målare och det går ju bara inte att komma ifrån jobbet med vitt utomhus... Även om man förstås inte behöver måla om alls lika ofta om man tvättar varje år, det missar nog många.

    Ja ni får fundera vidare över vintern helt enkelt =)

    Annars har ni ju fått otroligt mycket gjort i år, hela huset har fått ett enormt ansiktslyft och det är så roligt att se. Det kommer bli grymt fint när utbygget och allt är klart och vad mycket kupan gör. Det ser knappt ut som samma hus =) Bra jobbat!

    Kram Veronica

    SvaraRadera