Flikar

torsdag 9 juni 2011

Snett och vint.

Not so fun.
Alla som har glasögon vet att de ibland kan bli lite skeva och att man då får gå till optikern som fixar till bågarna och sen är glasögonen fit for fight igen.
Jag gjorde detta hos min optiker i fredags förra veckan.
Och i tisdags denna vecka.
Igår (onsdag) märkte jag att de var skeva igen och imorse upptäckte jag dessutom en spricka (!!!!) i bågen. Paniiik!
Jag är väldigt beroende av mina glasögon, använder inga linser och är typ halvblind utan glasögon.
Så i eftermiddags gick jag till optikern igen (nu kände han t.o.m. igen mig).
Det resulterade i att bågarna gick sönder helt men optikern löste det genom att sätta in mina glas i ett par likadana bågar (fast en annan färg).
De är dock väääldigt skeva för mig (han ville inte böja till dom för att passa mig, tyvärr) så nu ser jag lite halvskumt, speciellt på ena ögat, men hey jag seeer ju ialla fall!
Det kunde varit värre.

Jag ska få tillbaka mina lagade bågar i början av nästa vecka, hoppas de är as good as new då.
För säkerhets skull har jag anmält mitt intresse hos Memira, som fixar synfel med ögonlaser. Tänkte boka tid för undersökning hos dom för att se om mitt synfel är opererbart.
Läskigt, I know, men man kan ju alltid kolla.

4 kommentarer:

 1. Jobbigt när glasögonen skevar till sig, men du får väl helt enkelt sätta dem lite snett för att se ordentligt! ;0)

  SvaraRadera
 2. Hihihi! jag tycker du är söt även i skeva glasögon! :D Spännande med laser. Jag vill me! Men det är bra, börja testa på dej så får jag se hur jag gör sen. ;) //Lilla syster

  SvaraRadera
 3. Jag kanner en hel del folk som fixat synen med laser och de sager det ar det basta det nagonsin gjort sa you go for it girl!

  SvaraRadera
 4. Men vad gullig du är!!! Tack för din snälla kommentar på min blogg om barnmaten jag lagar, jag blev lite rörd :)

  Jag lagade aldrig linser innan och började väl mest för sonens skull, men denna linsgryta blir godare för varje gång! Skulle ju kunna lägga upp receptet i min blogg men det får jag nog orka med en annan dag, är helt slut efter 3 dagar med 40-graders feber på lillgrabben (jo det är jobbigt för mamma med!).

  Man kan säkert ändra lite till vad man har för favoritgrönsaker/rotfrukter/lök eller dylikt men så här lagar jag en urenkel linsgryta;

  Först koka de Gröna linserna, när de är klara så häll av ev. vatten, häll ned 1-2 paket krossade tomater, morötter, palsternacka, lök, purjolök, vitlök, kryddor och gärna massa färska örter.

  (Till J brukar jag steka lök + purjo mjukt innan jag häller ned det, men det behöver man kanske inte annars.)

  De ska puttra ett tag tillsammans. Ät med kokt potatis till, eller morotsstavar, gott! Som sagt, man kan nog variera innehållet lite som man vill :)

  Testa! Det är jättelätt och himla gott tycker jag iaf.

  Ha det toppen och du, hoppas att du får tillbaka bågarna snart. Jobbigt när världen är sned liksom.

  Kram Veronica

  PS jag har försökt kommentera flera ggr och när jag ska trycka publicera kommentar så försvinner allt, dumma blogger. Hoppas det funkar nu....

  SvaraRadera