Flikar

söndag 4 juli 2010

Rapport från målarverkstaden.

Ojoj, så var det redan söndag och jag som lovat att visa er vad jag jobbat med under våra två semesterveckor!
Jag har ju förstås målat (som vanligt) och i år är det utsidan på fönstrena som står på tur.
Hann inte med så mycket som jag trodde att jag skulle hinna, det tog längre tid att måla ett fönster än vad jag trodde. Det är så mycket förarbete innan man kan måla och sen är det ett sånt pilljobb för att inte kladda färg överallt så man måste vara försiktig, försiktig.
Men so far so good!


Framsidan. Gästrumsfönstrena, det lilla hallfönstret och ytterdörren är helt klara. Vita spröjs till fönstrena ska dit förstås men det är så mycket snyggare redan nu.


Badrums- och tvättstugefönstret till höger om ytterdörren är grundade och blir förhoppningsvis färdigmålade nästa vecka. Fönstrena i takkupan ska målas också förstås! Nån gång...
Klicka här för att se huset med härligt (?) 70-tals brun-svarta fönster.


Här är det full aktivitet! Balkongdörren och fönstrena på ovanvåningen är klara medan dörrar och fönster på nedervåningen är grundmålade (och står öppna på tork). De blir förhoppningsvis också klara nästa vecka.
Johan har fått upp halva panelen runt om balkongräcket och grundmålat den.


Tänkte inte på det först men det blir nog till att byta handtag på balkong- och altandörren till vita istället...


Ops! En olycka händer så lätt... Råkade tappa hinken med målarfärg (den landade så klart upp och ned) på altangolvet (under balkongen) så det blev en "liten" vit fläck.
Det är dags att byta altanplankorna ändå, de är över 30 år gamla och i dåligt skick, så det gjorde inte så mycket. Det satte däremot genast igång min tankeverksamhet och idéerna började snurra om hur vi ska bygga ut altanen...
Men, vi får nog avvakta med det projektet ett år eller två skulle jag tro.
Rom byggdes inte på en dag, som det heter. ;)

2 kommentarer:

 1. Det blir ju verkligen en enorm skillnad med vitt runt fönstrena! Jättesnyggt!

  SvaraRadera
 2. Hihi skönt å höra att inspirationen flödar iaf! Vad är det för drömmar/planer du har om altanen? Surt med färgfläcken, men tur ändå att ni inte precis hade lagt ny trall... :O

  Det blir ju jättefint vid fönstrena, bra jobbat! å tjusigt runt balkongräcket. Hur hinner ni med så mycket i den här enorma hettan? pust.

  Kram Veronica
  PS: jag blir också Gotlandssugen bara jag ser foton därifrån! man kan aldrig få nog :)

  SvaraRadera