Flikar

onsdag 7 juli 2010

Projekt: Inred balkongen

Jag älskar att sätta igång med nya projekt och det som kommer däromkring; planera, fundera, leta efter olika inredningsgrejer till projektet och förstås att till sist shoppa till projektet! :)
Sen kan jag ju erkänna att jag inte alltid är så snabb på att slutföra projekten men jag ser ändå till att det blir klart förr eller senare.
Nu är det alltså att inreda balkongen som är mitt nya projekt, jag längtar verkligen efter att få sitta därute och njuta utav eftermiddags- och kvällssolen.

Lite roligt att jag längtade efter en egen gräsplätt att sitta på när vi bodde i lägenhet och nu när jag har det längtar jag efter att få sitta på balkongen?! ;)

Nu är det så att jag är lite fundersam på hur vi ska inreda balkongen, eller kanske framförallt med vad för möbler, så jag tänkte be er om lite hjälp, tips och förslag mottages tacksamt.
Detta är vad vi har att möblera:


Ytan är 1,40m bred x 8 m långt.


I varje ände står takstolen ut 90 cm så den ytan tänkte jag utnyttja till förvaring. Tror jag ber Johan att snickra ihop en platsbyggd förvaringslåda med lock som vi kan ha där.

Såhär ser våra tankar och funderingar ut idag:
På väggen ska vi ha två lampor, tänkte oss dessa från Konstsmide.

Torino från Konstsmide

Sen ska det förstås dit lite "lull-lull"; kanske en matta, några kuddar, dynor och plädar, blommor och växter, kanske en matta och definitivt någon form av ljuslyktor.
Gärna dessa eller något liknande:


Oljelampa 69kr på Åhlens.

Men det är möblerna som är den knepiga, och dyra, biten...
Ska vi ha två stolar och ett litet bord, en mysig soffa eller varsin skön fåtölj?
Vi har kikat på dessa vita trästolar med ett matchande bord i lagom storlek (65x65 cm) på Rusta. Tycker de är fina och i lagom storlek. Med en dyna till stolen sitter man skönt och kan både äta middag och ta sig en fika i kvällssolen.


Dalarö, fällbar karmstol 695kr och cafébord 595kr på Rusta

Eller kanske varsin sån här, lite mer relaxa-möbler med ett lågt bord till?
Kanske inte lika praktiska om man vill äta middag på balkongen (men hur ofta kommer vi göra det, egentligen?) men kanske desto skönare att slappa i?

Ammerö 1295kr på IKEA

Så, kom nu gärna med tips och förslag så vi kanske kan lösa vårt balkongprojekt denna sommar och inte behöver vänta till nästa! ;)

3 kommentarer:

 1. Spännande och roligt projekt! Först och främst, vad kommer ni använda balkongen till? Kommer det vara en plats där ni vill slappa i skuggan och bara sitta skönt? Eller sola? Eller sitta och äta frukost? Eller en plats för småkyliga sommarkvällar med vänner? Jag tror att svaren på det avgör vilka möbler ni ska ha... Det kommer säkert bli jättefint när du är klar! Sen gör ju växterna mycket för myskänslan ;)

  Lycka Till!
  Kram Veronica

  SvaraRadera
 2. vas sägs om en lång bänk med förvaring i? och dynor på den isf... kanske ett litet bord för jag tror inte ni kommer sitta och äta middag så ofta där, mer fika å så och då böhövs inte så stort bord kanske.
  Hur det än blir kommer det vara jätte snyggt iaf eftersom det är ni som gör det :O)
  Den där mattan du köpte till k öket som va för liten, kanske den kan passa????
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag skulle ha valt relaxmöbeln eftersom man gärna vill sitta bekvämt och att man sitter längre tid ute då än om man skulle ha hårda stolar, det ger ju träsmak där bak efter ett litet tag!! =)

  SvaraRadera