Flikar

tisdag 29 juni 2010

Oväntat besök.

Idag när vi stod ute och jobbade hörde vi plötsligt hur ett gäng småfåglar började väsnas, flaxa och ha sig vid våra tujor. Vi gick dit för att kolla vad de hade för sig och såg då ett litet djur springa omkring under tujorna. Vi trodde först att det var en ekorre men när den kikade fram lite mer såg vi att det var nåt annat.
Den var mindre, hade bara en kort svans och var dessutom vit på magen.
Snabb som sjutton var den också, snabb som en vessla som man brukar säga...


För när vi kollade upp på internet vad det kunde varit för djur så kom vi fram till att det måste ha varit en småvessla.


Jag vet inte vad den gjorde för att reta upp småfåglarna, men så fort vi gick en bit från tujorna och vesslan vågade sig fram så blev den direkt bortjagad av fåglarna. Den sprang bort till garaget där jag lyckades fånga den lille krabaten på bild.
Vesslan var inte lätt att fota så snabbt som den sprang iväg, så bilderna blev inte så bra, men här har ni den bästa och en förstoring av den.
Klicka på bilderna så blir de större.

2 kommentarer:

 1. Men vad häftigt! Brukar de kanske ägg för fåglarna så att det är därför den blev jagad?

  SvaraRadera
 2. Sicken söt liten rackare! Å vad snyggt balkongräcket blev, det har ni gjort bra! Synd att man måste vänta ett år med att måla, men den som väntar på nåt gott!

  Apropå saften! Om du har vinsyra i saften som på mitt recept, så är det konserverande och då måste du inte frysa in saften, bara den står i kylen. vill man inte ha i det kan man ju förstås frysa in saften, men som du säger, då kan man ju inte ha de söta glas-flaskorna ;)
  Jag ska nog prova på lite rabarbersaft idag också, om jag orkar ;)

  Ha det bra i hettan! pust.
  Kram Veronica

  SvaraRadera