Flikar

söndag 27 juni 2010

Ett balkongräcke blir till.

Vår första semestervecka är snart till ända och det har både snickrats och målats här hemma.
Vi har ju haft fint väder varje dag så det har varit super, med tanke på att det är utomhusarbete vi sysselsatt oss med.
Här kommer lite bilder från balkongbygget:


Förra helgen satte vi oss och planerade inför bygget, ritade upp balkongräcket och räknade på materialåtgång. Vi har väl vetat hur vi vill att det ska se ut ett bra tag men det var lite smågrejer som skulle bestämmas och lösas.


På måndagen åkte vi in till ett byggvaruhus i stan och införskaffade oss tryckimpregnerat virke och skruv. Sen var det bara hem och snickra.


Stolparna sågades till och skruvades fast i balken under balkongen, virket till räcket sågades och skruvades sen ihop i fyra sektioner......för att sedan skruvas fast i stolparna på balkongen.


Sist men inte minst gjorde Johan kryssen som blir som pricken över i:et på räcket. Jag är så himla nöjd, tycker det blev jättefint och det är en sån megaskillnad mot hur det såg ut innan (för er som inte kommer ihåg kan ni ju kika här).
Men! Det är ju inte riktigt klart ännu. Som ni ser finns en öppen trekant längst ut på vardera sida om räcket. Där, plus under räcket, ska vi sätta panel (likadan som på huset) så det blir en lite mer ombonad känsla. Tror det blir himla snyggt när det är klart.
Dessutom ska ju räcket målas vitt också, men det blir inte förrän nästa år. Eftersom virket är tryckimpregnerat måste det torka ordentligt först.

I veckan ska jag visa er vad jag jobbat med medan Johan snickrat på balkongen. Det blir också himla fint vill jag lova!
To be continued alltså... :)

3 kommentarer:

 1. Ursnyggt räcke, och jag kan tänka mig hur det blir när de där trekanterna blir heltäcka. Sen vet ni ju vad ni ska syssla med nästa år på semestern också! Måla...

  SvaraRadera
 2. Men så roligt och så fint det blir.Tittade tillbaka på "innan bilden" vilken skillnad.
  Så man kan måla det när det torkat alltså, då fick jag svaret på frågan som Jag gav min Man härom dagen :)

  I dag har det blitt asfalterat utanför men sååå klibbigt det är i värmen.
  Håller på att sy lite...tycker det är dax för en liten tävling på Bloggen igen.
  Så Jag hoppas Du vill vara med Jag kommer att lägga ut det senare i kväll.

  Ha det gott i värmen.Här har de sagt att det ska bli åska i morgon.

  Kramar!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Skulle inte rekommendera att måla räcket så som det är monterat - eftersom dom längsgående medarna är skruvade direkt i dom tvärgående så kommer det alltid sugas upp fukt när det regnar i dom och färgen kommer släppa. Eftersom det är tryckt virke så är det inte något problem ut räcker att olja varje år så kommer det hålla sig fint. Skall ni måla räcket då rekommenderar jag att den nedre tvärgående reglarna monteras på insidan istället och helst så sågas dom längsgående snett.

  Annars så ser det väldigt snyggt ut...

  Mvh
  Michael

  SvaraRadera