Flikar

söndag 13 juni 2010

En helg ute.

Äntligen en hel helg hemma och dessutom lite sol och värme! Det har dock blåst en hel del, speciellt i lördags, men vi passade ändå på att vara ute och snygga till i trädgården lite.
Jag klippte gräset och rensade i rabatterna medan Johan gick med trimmern och det blev så fint när vi var klara.


Före. "Skräpdelen" av vår tomt, det stod ju en massa granar här när vi flyttade in som vi snabbt tog ner och sedan dess har den fått tjäna som utrymme för diverse byggmaterial, en tillfällig kompost, och vår eldningshörna.


Efter. Blev så mycket öppnare och luftigare när gräset klipptes. Här har jag tänkt ha en ordentlig kompost och lite trädgårdsland i framtiden.


Före. Längs med muren hade gräset växt sig högt och gräsmattan i övrigt var också i behov av en klippning.


Efter. Klippt, rent och snyggt.


Jag har också planterat två fröpåsar med rosenskära som jag fick av mamma för ett tag sen.
Jag är kanske lite sen med att plantera dom men jag hoppas de tar sig ändå. Nu gäller det bara att jag kommer ihåg att vattna så de kan växa ordentligt.

Hittade, som ni kanske ser, en ny mall till bloggen idag. Det var på tiden att Blogger uppdaterade utbudet av mallar men vad svårt det blev att välja vilken mall jag skulle ha nu då, det fanns ju så mycket att välja på helt plötsligt! :)
Det blir kanske att jag byter lite fram och tillbaka tills jag hittar en jag trivs riktigt bra med (vilket lyxproblem jag fick nu då).

Nu ska vi jobba nästa vecka med, sen har vi två veckors semester. Ska bli riktigt skönt!
Har planerat för en del byggande här hemma, återkommer senare i veckan med planerna...
Ha en skön vecka nu!

2 kommentarer:

 1. Ni ser ut att ha en stor tomt, till och med en egen liten björkdunge, så det är väl en del jobb kan jag förstå. Roligt med före och efterbilder, då ser man ju hur ni jobbat!
  Visst blev det många valmöjligheter med nya design-delen i blogger! Fast jag brukar inte vara så mycket för att ändra och hålla på ändå, men man kan ju ändra sig.

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat, syns att ni har stått i och det blev ju mycket finare. Synd att gräs växer så fort bara... Hoppas dina rosenskära tar sig, känns ju som om allt är sent ändå i år så det gör nog ingenting.

  Tack snälla för omtanken angående slipmaskin till vårt golv, jag blev riktigt rörd. Dock har vi redan löst det, ska uppdatera bloggen snart, har inte funnits någon ork alls på senaste, bara så mycket sorg :( Men det är en rolig ljusglimt att ha renovering att pyssla med.

  Hoppas det är bra med dig!
  Kram Veronica

  SvaraRadera