Flikar

måndag 3 maj 2010

Vårteckensutmaning, vecka 10.

Nu är det inte bara gräsmattorna som är gröna i naturen, träden börjar följa efter och med dom följer allt fler blommor.
Vi har dock fortfarande kalla vindar och idag kändes det nästan lite som höst när det dessutom var mulet. Men visst känner man att solen värmer när den väl visar sig!


Bigarråträdets knoppar börjar bli stora nu, snart står hela trädet i blom!


Även schersminen börjar bli grön.


Pionerna jag planterade om förra året har tagit sig bra, de växer och har fått knoppar. Hoppas de blommar vackert i sommar med!


För två veckor sen visade jag hur gullvivorna var på gång i min gräsmatta. Nu har massa gullvivor kommit upp och blommar för fullt. Gräset har växt rejält det med så jag får nog gå en sväng med gräsklipparen i veckan tror jag. Får låta bli att klippa där gullvivorna står bara. :)

Klicka på loggan så kommer du till listan med övriga deltagare i Humlebackens vårutmaning.


3 kommentarer:

 1. Ni ligger allt en aning före oss i alla fall, men det börjar bli grönt här också nu. Såg i en av parkerna igår att de körde runt med gräsklipparen! Tyvärr var jag på väg med bilen till affären och mitt i en rondell så det var ju inte läge att fota direkt! ;0)

  SvaraRadera
 2. Inte bara gullvivor i gräsmattan hos dig heller ser jag. Både maskrosblad och tusensköna frodas. :) Nu är våren som vackrast tycker jag, med den skira grönskan och blommor nästan överallt.

  SvaraRadera
 3. Borde vi inte ha liiite varmare nu i maj ändå? Igår grillade vi och det blåste kallt som feb-mars ute :( Men dina vackra bilder ger mycket vårkänsla och gullvivor är ju bara helt underbara! Hoppas värmen kommer snart.

  Ha en bra onsdag!
  Kram Veronica

  SvaraRadera