Flikar

torsdag 20 maj 2010

Underbart!

Idag så skingrade sig plötsligt molnen och solen kikade fram från en klarblå himmel!
Det måste varit varmaste dagen hittills i år för oss härnere i Kalmar och på Öland. Hur skönt som helst!
Jag var ner på stan på lunchen och där myllrade det av människor på gatorna och uteserveringarna. Lite roligt att se, vi nordbor är som myror till en sockerbit när solen och värmen kommer efter vintern. :)
Det var solglasögon, kortärmat, kjolar och skor utan strumpor på var och varannan person.
Det var riktig sommarkänsla och jag njöt jag med (trots att jag fick kisa i solskenet eftersom jag inte vet var jag lagt mina solglasögon, förmodligen ligger de på ett väldigt smart ställe).


Tillbaka på jobbet igen passade jag på att fota de fina magnoliorna. Speciellt den ena har slagit ut ordentligt nu när värmen kommit.
Lustigt att de inte slagit ut lika mycket båda två, men då förlängs i och för sig tiden som man får njuta av dessa underbara blommor!


Jag har nog bestämt mig för att plantera en magnolia (eller två eller tre...) i min trädgård nån gång i framtiden. Fast jag hinner väl närma mig pensionsålder innan de blir såhär stora och fina.


Men de är ju faktiskt himla fina i mindre varianter också, så jag tror jag klarar mig. ;)

Efter jobbet var det meningen att jag, min kollega Nina och vår chef skulle ut och äta middag (vi är inhyrda och det var alltså vår chef på bemanningsföretaget som hälsade på från Stockholm som skulle bjuda ut oss) men tiden rann iväg och chefen var tvungen att hinna med sitt plan tillbaka till Stockholm så jag och Nina fick gå ut och äta själva, så var det bara att skicka kvittot till chefen sen.
Trevligt, sa vi och gick ner på stan och satte oss på en uteservering. Så det blev en liten after work för bara oss två men vi hade superkul och lyckades väl nästan bli lite salongsberusade på kuppen... ;)
Eftersom jag inte dricker alkohol allt för ofta (=typ aldrig) nu för tiden så är man billig i drift; två öl och jag blir salongsberusad. Nästan lite pinsamt, men man får väl vara glad och tacksam eftersom både ens bankkonto och lever mår bra av det. ;)

2 kommentarer:

  1. Åh vilka fina magnoliaträd! Så stora är inte de i våra parker, men de är relativt nyplanterade. Sen har de faktiskt redan blommat ut. :(

    SvaraRadera
  2. Haha jag är precis likadan, lägger saker på "ett mycket smart ställe", oftast så smart att jag inte hittar det själv efteråt ;) Så är det med en liten krusidull-detalj till vår skänk som jag ska börja måla om snart, detaljen lossnade och jag la den "på ett mycket smart ställe" i väntan på att limmas fast. Nu minns jag inte var! å den måste limmas dit innan jag kan börja slipa och måla skänken.... suck ;)

    Helt underbara bilder på Magnolia-träden!!! Wow. Nu blev jag också sugen på ett sånt, i framtiden, i mitt framtida drömhus ;) Det tycker jag absolut du ska plantera hos er! Låter som att du trivs fint på jobbet, härligt.

    Ha en härlig vecka, kram Veronica

    SvaraRadera