Flikar

söndag 13 december 2009

En riktig kalashelg!


Det är svårt att fota i mörkret så jag lekte lite med kameran och fick till lite coola bilder. Här är vår ena adventsljusstake.

Idag har vi tänt tredje ljuset i adventsljusstaken vilket betyder att nu sjutton är julen nära! Jag har inte riktigt fattat det än men förhoppningsvis sjunker det in när jag plockat fram lite mer julgrejer, för det har jag nämligen inte hunnit i helgen.

I fredags hade vi middag för femton pers här hemma, Johan fyllde nämligen 28 år och ville bjuda våra familjer och lite släkt på tre-rätters (snacka om att höja kraven inför 30-årsskivan).
Förrätten var snittar med en röra av gräslök, äpple och kallrökt lax blandat med Philadelphia-ost. Mycket gott!
Till varmrätt blev det en klassisk gryta, Bouef Bourguignon. Det var första gången vi provade detta receptet själva men den blev hur god som helst! Har ni inte redan provat på att göra denna grytan kan jag rekommendera den varmt!
Slutligen, till efterrätt blev det en lite annorlunda rabarberpaj med marängaktig ovansida. Mumma! :)
Det blev en mycket trevlig kväll!
Är ni nyfikna på recepten är det bara att klicka på länkarna.

I lördags pausade vi lite från kalasandet och tog en sväng in till stan och handlade ett gäng julklappar. Nu är det bara några få klappar kvar och de kommer vi nog handla på nätet. Blir skönt när det är klart, då kan man bara slappa inför jul sen.
Hmm, ja just ja. Det ska ju förstås städas lite, handlas och lagas en hel del mat också men det är en annan historia.... ;)

Idag har vi varit hemma hos Anna & Gusten (min lillasyster med sambo) och firat Gusten som fyllde år igår. Anna hade bakat fyra sorters kakor; kolakakor, syltgrottor, kärleksmums och morotskaka. Det var jättegott, hon är så himla duktig min syster! Kul att bli bjuden på hembakat också, det kan jag tyvärr inte stoltsera med att jag bjuder på alla gånger.... :/

Imorgon är det måndag igen vilket betyder träning och matshopping med min kära mor (ett litet måndagsnöje vi pysslat med hela hösten nu). :) Sen blir det även en tripp in till stan och då är tanken att vi ska gå förbi resebyrån och hämta resekataloger... Kuuul!!!

Önskar er alla en härlig vecka!

4 kommentarer:

  1. Hej! Skulle inte tacka nej till den middagen. Det låter jättegott. Ser att du tagit nöffnöffsprutan. Jag tog den vanliga säsongsinfluensasprutan istället. Hoppar nog över den andra.
    Önskar dej en trevlig måndag.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  2. Ni har skjutit er själva lite i foten tror jag inför kommande födelsedagar! ;0) Vilka förväntningar era vänner och släktingar kommer att ha från och med nu!
    Jag har varit hos en fd arbetskompis idag på kombinerad inflyttnings/lucia-öppethus. Hamnade i total julgodiskoma efter det...

    SvaraRadera
  3. middagen lät verkligen god!!!
    Va snuggt du har gjort med adventssiffrorna i år, niklas syster va här i helgen å blev total förälskad i dom :O) Blir till att åka å köpa till henne oxå.
    KRAM

    SvaraRadera
  4. Skal si du disker opp!! Flink du er som lager 3-retters til så mange mennesker.
    Jeg er ferdig med gavene men har igjen å lage noe mat. Men det skal nok gå greit.
    Ha en fin mandag, med trening og matshopping:)
    Klem:)

    SvaraRadera