Flikar

onsdag 9 december 2009

Så var det gjort.


Ta influensavaccinet eller ej. Det har säkert de flesta i Sverige funderat på de senaste veckorna och så även jag. Jag funderade länge och väl men beslutade mig till slut för att åka till hälsocentralen och ta sprutan.
Visst, nackdelen är att man inte vet om eventuella biverkningar dyker upp om en 10-20 år eller så men jag har fasen ingen lust att dö i en sjukdom som heter svininfluensa (låter lite töntigt, eller hur?) och jag vill inte heller smitta någon stackare som inte har möjlighet att ta vaccinet (t.ex. de som är äggallergiker).
Hursomhelst, nu är det gjort och det finns ingen återvändo men det känns helt ok.
Än har jag inte fått några besvärliga biverkningar utan känner mig bara lite tung i överarmen där sprutan är tagen, vore ju skönt om jag slapp värre biverkningar än så.
Hur har ni gjort, har ni tagit vaccinet eller inte?

8 kommentarer:

 1. Jag bestämde mig för ganska längesen för att jag skulle vaccinera mig. Idag kom jag äntligen till skott. Jag blev förvånad över att jag knappt kände sticket och än mindre kände jag när hon sprutade in vaccinet. ´
  Jag känner inget alls av min spruta än så länge.

  SvaraRadera
 2. Tog det för länge sedan och det var ok efteråt.

  SvaraRadera
 3. Ja då jag tog den för ett tag sedan jag hade inget val eftersom jag tillhörde riskgruppen så det var ju enkelt.Inga större biverkningar,öm i armen och en huvudvärk som jag inte kände igen dagen efter.
  Hoppas Du slipper den värsta sortens biverkning.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jeg har valgt å ikke ta den...var så usikker..vel, døren er vel ikke stengt enda..
  Lykke til:)
  Klem:)

  SvaraRadera
 5. Har i italien sa kan man inte bestamma sjalv..och de har annu bara gett till alla riskgrupper.....

  SvaraRadera
 6. Jo da, den är satt, är väl snart en månad sen, vi fick den på jobbet så det var bara att vända armen till. Jag som är en liten hare, hade en 'tung' arm i nästan en vecka men sen var det över.

  SvaraRadera
 7. Jag vaccinerade mig helt utan betänkligheter. Dels för att jag tycker att man väl får lita på det måste till en massvaccinering, det har ju i princip aldrig hänt tidigare. Sen har jag människor i min närhet som tillhör olika riskgrupper och jag vill verkligen inte vara den som skulle råka smitta ner dem!
  Jag kände absolut ingenting efter min spruta, blev inte ens öm där sprutan tagits så jag blev nästan lite besviken. ;0)

  SvaraRadera
 8. haha javisst är målarkläder den bästa uppfinning ever? Man borde ha det på sig jämt! Idag t ex ska vi till vänner och julbaka, visst skulle målarkläderna passa bra då? Spiller man nåt, tex mjöl så gör det ingenting!! ;D Hm, jag borde nog ta målarkläderna va? jo. ja. JA!

  Haha tack, jo ja bjuder på den bilden, även om det inte är en vidare smickrande bild på mig själv ;) Jag tyckte min tjusiga min var så himla rolig :p

  Jaså du har varit och fått sprutan nu, å du lever ännu? skönt. Sambon läste upp något i tidningen igår om en 29-åring som blivit förlamad efter han fått vaccinet, men det är ju skrämselpropagande åt båda håll tycker jag... Jag har inte tagit sprutan än, är hemskt velig.

  Ha en härlig söndag!
  Kram Veronica

  SvaraRadera