Flikar

tisdag 8 december 2009

Julblommor.

Amaryllisar och hyacinter är ett måste till jul tycker jag så jag brukar alltid köpa några av varje att pryda fönstrena i köket och vardagsrummet med.


I år har jag tre vita hyacinter och en röd amaryllis i köksfönstret. Till dom köpte jag de här krukorna på Blomsterlandet. Blev helt förälskad i krukorna när jag såg dom, tycker dom är lite lagom juliga och så ser dom lite slitna ut, så jag var bara tvungen att köpa dom. :)


Både hyacinterna och amaryllisarna växer så det knakar. Hoppas de blommar lagom till jul bara...


Till vardagsrummet gjorde jag, för första gången, en julgrupp. Fick inspirationen från en julgrupp de gjort på Blomsterlandet och var bara tvungen att härmas lite. ;)


Gruppen står i en glascylinder och består av mossa, en amaryllislök, en hyacintlök och två julgranskulor. Var jätteenkelt att fixa ihop och blev jättefint tycker jag.
Till våren tror jag att jag ska sätta en orkidé i glascylindern istället, men tills dess ska jag njuta av mina julblommor.

4 kommentarer:

 1. Nydelig...har svibler i blomst jeg også, de dufter nydelig:)
  Klem fra meg:)

  SvaraRadera
 2. Lika fint som allt du gör til hemmet!!!!

  SvaraRadera
 3. Så fint med julblommorna! Hoppas de blommar lagom till jul, det brukar ju vara lite klurigt att få till det så ibland.

  SvaraRadera
 4. vilken smart idé du tog med dig, det ser ju helt fantastiskt ut i den glascylinern, så får kanske stjälkarna lite stöttehjälp, här hänger dom lite farofullt åt sidan, ibland ser det ut till att löken inte har fattat hur stor blomst den producerar.. ha en fortsatt fin vecka :)

  SvaraRadera