Flikar

tisdag 22 september 2009

Snart skördefest på Öland...


Kransen på ytterdörren har bytt till höstskrud och pumporna står på trappen.

Fredag-söndag är det dags för den årliga skördefesten här på Öland och med aktiviteter, utställningar och hålligång från fyr till fyr är det rätt roligt att se hur ön lever upp. Och med tanke på hur mycket folk som kommer hit kan man ju nästan tycka att det är ett mirakel att ön inte sjunker! ;)

Vi har ännu inga planer på om vi ska åka ut och kika runt på skördefesten, men något blir det förmodligen. På fredag kommer vi ialla fall sälja och servera våfflor åt hembygdsföreningen. Så har ni vägarna förbi får ni gärna komma och äta våfflor i Tornlunden, jag finns där mellan kl. 19-21. :)

Eftersom min bloggkompis Uttan ska komma till vår vackra ö till helgen och gärna vill ha tips på sevärdheter tänkte jag skriva ned några personliga favoriter här (och kommer samtidigt på att jag själv vill utforska ön mer, det finns mycket fint att se här!) men när jag samlade ihop lite bilder insåg jag att inlägget skulle bli så långt så det får bli ett separat fotoalbum på min hemsida istället. Kika in i mitt nya fotoalbum Ölandspärlor så får ni se några av mina öländska godbitar!

Mer om Ölands skördefest hittar du här: http://www.skordefest.nu/

6 kommentarer:

 1. Hej Lisa!

  Vad skoj det är att se dina Ölandspärlor! Jag håller på att utforska Västervik och får hela tiden höra att jag vet mer om Västervik än de som kommer härifrån. Trodde inte riktigt på det förrän jag inser att du, som inte riktigt är en äkta ölänning ;) har sett mycket mer av Öland än mig! Jag som inte ens varit på Solliden... Nyfikenheter är en stark drivkraft!

  Hoppas att allt är bra med er!
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Hej! Det ska bli roligt att kolla in dina Ölandspärlor, även om jag inte ska åka dit nu. Det skulle vara väldigt roligt med skördefesten där. Har hört talas om den.
  Hoppas att inte ön sjunker i år.
  Ha en trevlig helg.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 3. Hej Karin!
  Jag älskar att utforska Öland! :) Det är ju en sån vacker ö och det finns så mycket fint att se. Kul att kunna tipsa en ölänning om sevärdheter! ;)

  Ha det så bra!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kan du kanske lägga några våfflor i en kommentar på min blogg på lördag kväll? Jag har nog inte tid att komma förbi när du står där och säljer. Jag har väldigt viktiga saker för mig här i Eskilstuna då... ;0)

  Nu ska jag in och kika på dina Ölandspärlor!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla tips.
  Mannen och Jag ska kolla mer i morgon han jobbar nu.
  Vi kommer att åka på lördag så vi är nog ute på ön på Söndag morgon synd för då missar vi dina våfflor.
  Men sen blir vi nog på ön ett par nätter och dagar ialla fall.
  Så jag hoppas vi kommer att hinna med en del.
  Tack!
  Ha en god Natt!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ska bli kul att se dina olandsparlor!!!!Kul med fest !!!!
  Det vore nagot att fara och se,har aldrig varit pa oland.....

  Ha en bra dag!

  Eva

  SvaraRadera