Flikar

tisdag 25 augusti 2009

Förbereder mig inför hösten...

I slutet av maj planterade jag ut mina Mårbackapelargoner som verkligen inte såg mycket ut för världen. Under sommaren har de växt till sig, kanske framförallt bladmässigt, och de har även börjat blomma igen. Det trodde jag aldrig skulle ske igen för i vintras var det verkligen bara pinnar kvar av stackarna. Nu funderar jag bara på hur jag ska lösa vinterförvaringen i år... Alternativen jag funderar på är;
1. Fönsterplats i söderläge i huset, vilket alltså betyder runt 20+ grader varmt.
2. Fönsterplats i söderläge i garaget, vilket betyder svalare än i huset men riktigt hur svalt det blir där vet jag inte än.
Nån med koll på pelargoner som kan ge mig lite råd, kanske?


Mårbackapelargonerna, med hänglobelia framför, i slutet av maj.


Mårbackapelargonerna idag, betydligt grönare och blommar gör de också. Hänglobelian växte sig också stor och fin men dog sen och ser inte allt för vacker ut längre.


My precious. ;)

Om vädergudarna skulle få för sig att skicka regniga moln, gråtunga himlar eller iskalla och snöfyllda vindar mot oss (vilket de garanterat kommer göra även denna höst och vinter) så kommer jag krypa ner i soffan och mysa, skratta och förmodligen även gråta en skvätt tillsammans med mina nygamla polare Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. Jag har nämligen äntligen införskaffat mig "the Shoebox" innehållandes alla säsonger med serien "Sex and the City". Jag har följt några säsonger på TV och tycker den är såå bra. Nu ska jag alltså äntligen få följa New York brudarna från början. Gutt!
Så mörka höstkvällar - det är bara å komma. Jag har laddat DVD-spelaren och inhandlat storpack med värmeljus på IKEA!

4 kommentarer:

 1. Jattefina dina pelargoner!!!!!Jag har fullt pa terassen,alskar dom bara det att varmen har dodat nagra tyvarr!!!!Later underbart att du inhandlat hela serien infor hosten!!!!Harligt!!!!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Du verkar väl förberedd inför kommande höststormar!
  Om pelargoner kan jag ingenting, men kolla bland mina länkar och besök Livet i byn. Hon hade tidigare Sveriges - har jag för mig - största privata pelargonsamling och är verkligen expert på området. Bor dessutom hööööögt upp i landet och borde därför ha alla tips som finns för övervintring av pelargoner! Jag är säker på att hon gärna hjälper dig med råd om du frågar!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Lilla jag kikar in hos dig ibland, som idag tex! Ang pelargonerna; inget av alternativen! Ställ dem mörkt och svalt när du inte vill veta av dem längre, vattna varannan vecka. När dagarna blir längre (mars-april) tas de fram i ljuset, får gödning och klipps sedan ner. Vattna sedan regelbundet och VIPS;
  kanonfina pelargoner igen! Har testat själv, lovar! Lycka till!
  Hälsn Camilla Carlsson (SP3E ;-))

  SvaraRadera
 4. Råkar jag ramla in på något festivaluppträdande blir det naturligtvis rapport! Men det lär ju bli om jag snubblar över något när jag är ute med Higgins! :0)

  SvaraRadera