Flikar

onsdag 1 juli 2009

Första juli.


Jag har säkert sagt det förr men jag säger det igen; vad veckorna går fort! Jag har varit hemma från jobbet i ca 1,5 månad nu men jag har aldrig tyckt det känts jobbigt utan det har varit skönt och jag har haft fullt upp.
Igår hade vi gemensam avtackning för oss som är kvar. Det var kul att träffa alla och jag kände mig rätt lugn känslomässigt vilket var skönt. Visst, våra uppsägningar känns fortfarande för jävliga men jag tror jag bearbetat detta klart, omedvetet, när jag gått hemma nu. Jag har lagt det bakom mig.
Jag har tre månaders anställning kvar, vilket som det ser ut nu blir tre månaders betald ledighet. Rätt lyxigt förstås och det är kanske mycket tack vare det jag känner mig lugn. Sen kommer förstås Arbetsförmedligen, a-kassan o.s.v. till hösten (såvida jag inte hittar ett jobb innan dess) men det får jag ta tag i när den dagen kommer känner jag. Det är inget att oroa sig för i förväg.

Igårkväll var vi bjudna på middag och teater med Johans jobb. Vi såg "Svensson Svensson" med bl.a. Allan Svensson och Suzanne Reuter och jag tyckte den var jättebra. Teatern går utomhus på Krusenstiernska gården, som är en gammal 1800-tals gård med tillhörande trädgård i Kalmar. En väldigt mysig plats (värd ett besök om ni har vägarna förbi) där man sommartid kan ta en fika och sitta ute i trädgården, helt avskärmad från övriga stan.
Det är verkligen en speciell känsla att se på teater utomhus och om vädret är fint, som vi hade det igårkväll, blir det förstås ännu bättre.

Nu ska jag ut i min egna trädgård och njuta av sommarvärmen. Läsa det senaste numret av Drömhus & trädgård och äta lite Marabou Sommar Limited Edition (som jag äntligen fått tag på efter två veckors sökande i x antal affärer...).

Ha det så gott!

2 kommentarer:

  1. Det later harligt med utomhus teater!!!Njut av sommaren!!Jag har inte fatt nagot gjort,har haft en kompis har,hon for imorse,sa jag ska forsoka fa in mitt bidrag idag till sommarsverige.......ha en bra dag!!!

    SvaraRadera
  2. Förhoppningsvis kommer du att slippa ta itu med arbetsförmedling, a-kassa och annat. Men nu är det ju helt onödigt att gå och tänka på sånt. Njut av ledigheten istället!

    SvaraRadera