Flikar

måndag 29 juni 2009

SommarSverige, vecka 3

Måndag och Johans första semesterdag! Semester är väl sommar om något!! :)
Igår spenderade vi några härliga timmar i solen hos mina föräldrar och sen avslutade jag & Johan kvällen med en supergod middag på Robinson Crusoe i Borgholm. Dagar som denna önskar man att det vore sommar året om!


Mamma och lillasyster gjorde fläder- och rabarbersaft. Såå gott! Jag tänker göra egen flädersaft
(för första gången!) någon gång denna veckan.Kubb brukar vi alltid spela på sommarn, det är riktigt kul tycker jag. Igår spelade pappa och Johan mot mig, mamma och Anna. Vi tjejer var riktigt nära vinst men fick se oss besegrade av grabbarna. Måste träna på siktet tror jag... ;)


Det är något speciellt med att äta på uteserveringar, lite extra mysig är Robinson Crusoe's med utsikt över Borgholms gästhamn. Här avnjöt vi en toast skagen och filé mignon till söndagsmiddag. Mumma!

Idag kommer vår nya soffa vi köpt, ska bli så spännande att se den på plats! Veckan i övrigt kommer nog innehålla mycket jobb med garaget. Målande och snickrande - sånt som hör till mina somrar sen jag flyttade till hus! :)

5 kommentarer:

 1. Flädersaft är så himla gott! Inget jag direkt skulle ge mig på att göra själv tror jag, men hemgjord är naturligtvis godast!
  Att sitta nära vatten är ju också en typisk sommargrej! Helst hav då naturligtvis, men sånt har vi inte så gott om där jag bor.
  Hmm, kubb kan vara knepigt, kan du inte skylla på "smutsiga glasögon/blänk i glasögonen" eller kanske "skräp på linserna" ? :0)

  SvaraRadera
 2. JÄTTE fin bild från er restaurang kväll! Får jag sno den av dig och göra talva av till bastustugan om jag inte lyckas ta en bild själv i sommar? Saften låter galet god, receptet ser jag gärna i vår mat blogg :O)

  SvaraRadera
 3. Du har lyckats fånga sommaren igen. Bilden från restaurangen är så härlig. Fläderblomssaft är ju så himla gott. Får se om det blir några blommor på min fläder i år. Måla och snickra hör ju också sommaren till. Hoppas du får lite ledigt också och kan bara njuta av livet.
  Ha det så gôtt nur.
  Kramis Birgitta

  SvaraRadera
 4. Jattemysig kvall ni haft!!!!Gott med saft och gott med saft av flader!!!!ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Tack! =) INgen fara egentligen. Får se hur jag gör om jag gör den privat eller ej..=)
  Vilket härligt sommarväder vi fått. Doppade mig lite i storsjön igår men det var kaaaallt minst sagt! =)/kram Ann-Sofie

  SvaraRadera