Flikar

torsdag 28 maj 2009

Ja just ja!

Har ju glömt att berätta för er att jag sedan dryga veckan tillbaka är närvarobefriad från jobbet tillsvidare.
Jag och ungefär åtta till på jobbet har blivit närvarobefriade, så innan vi gick hem städade vi ur våra hurtsar och skrivbord och rensade våra datorer. Kändes jättekonstigt och samtidigt fick jag lite separationsångest.
Närvarobefriad betyder att man får gå hemma med lön men man måste vara anträffbar på telefon så att företaget kan få tag i en om de hittar några arbetsuppgifter åt en. Som det ser ut just nu så finns det inga arbetsuppgifter kvar för oss att utföra, de är nämligen flyttade till andra orter, så får jag inte tag på ett nytt jobb snart så har jag en lååång ledighet framför mig...
Skönt kan tyckas men det är verkligen blandade känslor. Det innebär ju också att man går miste om bl.a. den sociala biten som man annars får genom jobbet

Det är så himla tråkigt att lämna en arbetsplats där man trivts bra och haft världens bästa jobbarkompisar, men det är tyvärr inte så mycket att göra åt det nu.
Bara att bita ihop och gå vidare. Och det kan man säga att jag delvis redan gjort. Jag har nämligen denna veckan börjat läsa en ekonomiassistentutbildning via Sensus. Den är på 60 timmar och vi kommer hårdplugga kvällstid så vi hinner bli klara redan till början av juli är tanken. Förhoppningsvis ska det underlätta i mitt jobbsökande framöver.
En annan bra grej med denna utbildningen är att några av mina kollegor ska gå den också så vi kommer fortsätta träffas ett tag till och det känns jättekul!

4 kommentarer:

 1. JA det är förändringar i livet.
  Kanske kan bli till det bättre faktiskt fast man kanske inte tror det.
  Man får liksom stänga en dörr och öppna en ny.
  Ha det gott!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Då är vi lite i samma sits. Min visstidsanställning - som förlängts vartefter de senaste 4 åren - tog slut igår. Men så länge man har en positiv syn och ser det som en möjlighet och en utmaning är det nog inga problem. Andra gången i mitt liv jag går arbetslös, och det kommer att kännas mycket underligt på måndag!

  SvaraRadera
 3. Jag igen! Glömde ju säga att jag lånat din bild SommarSverige och lagt i min högerspalt!
  Hoppas ni har lika soligt och fint som vi har här idag!
  /Yvonne

  SvaraRadera
 4. Hej! Vad kul att du passar på att läsa en kvällskurs nu. Det är för himla tråkigt att bara vara hemma, så jag tycker du var klok som började läsa trots den långa frånvaron från skolbänken.

  Jag hade inte läst på länge heller när jag började min utbildning i höstas. Disciplinen var inte så knepig, det jag tyckte var svårt i början var att DET GICK SÅ SAKTA ;) Att lära, att läsa. Hjärnan befann sig som i ett seg slem. Men det blir bättre när hjärnan vant sig vid att jobba på det viset igen. Hur är tempot på din kurs?

  Hoppas det går bra och att kursen hjälper dig att få nytt jobb sen!
  Jag har precis avslutat år 1 *JAAAA* men vi har två "sommarveckor" också, plus att jag ska jobba hela sommaren, så något sommarlov blir det inte tyvärr. Varit hektiskt nu med mycket tentor och praktisk examen, nu är det lugnt utan plugg i 10 dar iaf ;)

  Underbara foton förresten på katterna ute i trädgården!! de är ljuvligt söta.

  Kram Veronica

  SvaraRadera