Flikar

onsdag 27 maj 2009

Idag har Lisa varit en flitig Lisa!

Idag var jag en sväng in till stan (Kalmar) och satte sprätt på lite pengar. Vardagrummet är ju under makeover så det blev lite nya saker dit men jag fick även med mig en del annat. Tänkte visa er några smakprov på vad jag kom hem med!


Har spanat in denna krans i olika webshopar länge men inte kommit mig för att beställa den. När jag såg den inne på Topiary var jag bara tvungen att slå till. Den är visserligen väldigt snygg som den är men jag dekorerade med några vita plastrosor från Blomsterlandet för att få den lite somrig.


Två av våra vardagsrumsfönster har söderläge vilket gör det svårt för mig att hitta passande växter. De måste tåla både stark sol och uttorkning (jag nämligen är rätt dålig på att komma ihåg att vattna) men så kom jag på att jag har en stor suckulent (kommer inte ihåg vad sorten heter) som behövde omplantering och den fyllde ju dessutom båda mina krav gällande tålighet! Nya krukor och ny jord, nu tror jag både växten och jag känner oss lyckligare. :)


Projekt vardagsrum-makeover går vidare. Jag ville ha ett nytt vardagsrumsbord och kom på en idé som egentligen inte är speciellt praktisk, men va sjutton gör det. ;) Köpte denna kista på ikea och den tar inte bara mindre plats än vårt gamla vardagsrumsbord (vilket är ett plus då vi har ganska tajt om plats framför braskaminen) utan man kan förvara en massa grejer i den också! Några fleecefiltar till svala sommarkvällar och gamla inredningstidningar (som jag av någon anledning inte kan slänga) ligger nu i kistan och det finns rum för en massa mer! :)


En fin pläd fick följa med mig hem från Hemtex.


När jag piffat färdigt i vardagsrummet gav jag mig ut i halvstormen (det har blåst så in i norden här dag!) och planterade i mina nya utekrukor. Här dill och persilja...


...och här vit och lila hänglobelia tillsammans med mina inte allt för snygga mårbackapelargoner (pelargonfantaster bör nu hålla för ögonen). Förra sommaren hade jag pelargonerna inne i köket och de växte helt galet, blev jättehöga och slutade blomma (för lite sol mån tro?) så när hösten kom klippte jag ned dom rejält och ställde dom i vinterförvar.
Eftersom jag inte har något svalt och ljust vinterförvar fick det bli sovrumsfönstrena som åtminstone ligger i söderläge och därmed är ljusa. Jag tänkte att det får bära eller brista. I våras började de, till min stora förvåning, komma blad och jag blev rätt stolt över att jag lyckats få dom att överleva. Nu är ju jag som jag är (dålig på att vattna alltså) så en del blad har dött men mina mårbacka verkar vara ena riktiga överlevare för nu har tre av fyra dessutom fått blomknoppar och en blommar också! Jag vill verkligen ge dom en ärlig chans nu när de varit så snälla mot mig så i år har jag bytt strategi och planterade därför ut dom. Nu håller jag alla tummar jag har för att ny jord, utomhuslivet och rejält med UV-strålar ska få mina mårbackapelargoner att växa och frodas igen. Och jag lovar, jag ska försöka att komma ihåg att vattna dom flera gånger i veckan om solen skiner mycket på oss i sommar! ;)

PS. Pelargonfantasterna som blundade kan titta nu igen och komma med lite basictips om hur man sköter sina pelargoner. ;) DS.

2 kommentarer:

 1. Oj, nu blev jag påmind att det var ju det jag skulle göra: Vattna blommorna! De i vardagsrummet såg väldigt halvdöda ut redan igår, och ikväll såg de nästan heldöda ut. Fast de borde vara vana, jag behandlar mina plantor så ständigt och jämt. Naturligtvis inte med avsikt, det bara blir så...
  Men nu såg jag att jag inte är ensam om att glömma vattningen så då känns det mycket bättre!
  /Yvonne

  SvaraRadera
 2. Som vanligt är allt du gör och köper så fint. Dina utekrukor är jätte fina, vart är dom ifrån?
  Hoppas ni får en bra helg. Kram

  SvaraRadera