Flikar

måndag 13 oktober 2008

Middagsångest.


Sen ett par månader tillbaka har jag noll inspiration till att laga mat. Det är jättejobbigt eftersom middag är rätt bra att försöka äta åtminstone de flesta av veckans dagar. Dessutom får man en matlåda till lunchen dagen efter och det är ju aldrig fel. Men, som sagt, inspirationen och lusten att ställa sig i köket och slänga ihop något kulinariskt tryter. Helst ska det ju gå fort också...
Idag slängde jag ihop djungelgryta, en snabblagad kycklingrätt jag varmt rekommenderar. Samtidigt funderar jag på varför inte några smarta forskare kommit på ett piller man kan äta istället för mat? Det kunde finnas i lite olika smaker, vara fyllt med alla vitaminer och all näring man behöver och dessutom ge en mättnadskänsla så man känner sig nöjd och belåten när man tagit det. Det kanske t.o.m. kan tillfredställa det där lilla sötsuget som kan infinna sig ibland efter att man ätit?
Är inte det en bra idé så säg?! :)
Sen kan man ju laga nått gott med riktig mat de dagar man känner för det, så pillret blir liksom bara en ersättning när man inte har tid eller orkar laga mat.
Tänk vad smart på lunchen på jobbet, då äter man pillret på nån sekund sen har man en halvtimme-fyrtiofem minuter att vila på! Herregud, varför är det ingen som kommit på detta innan?! Det är ju genialiskt! Blir jag arbetslös, då ska jag sätta middagsersättningspiller-idéen i tillverkning! :)

5 kommentarer:

 1. Känner igen det där! Jag har köpt en bok med thairecept så nu hoppas jag att jag kommer igång lite mer. Blir annars mest vanlig husmanskost och det är kul att variera sig lite! Kram/ Ann-Sofie

  SvaraRadera
 2. det va ingen dålig idée, jag kommer garanterat att köpa det om du skapar ett :O)
  Känner igen mig i matträsket, man fastnar så lätt i samma maträtter. Man skull ekanske byta recept 1 gång i veckan så göra man åtminstonde en ny rätt...

  SvaraRadera
 3. jag lagade ett recept fran wagamama i torsdags, jattegott! pumpkin curry : ) fast det var 2 japanska ingredienser som jag inte visste vad de var, men det funkade anda! ; )jag skickar recept om du vill!
  jessie

  SvaraRadera
 4. Skönt att jag inte är ensam i matångestens träsk! ;) Att byta lite recept med varann är ingen dum idé.. Hmm, ska spinna vidare på det.. Jessie, det är bara att skicka receptet! :)

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Nu vet jag inte om ni lagar mat båda två eller inte men här kommer ett litet tips: Du får välja ett nytt recept per vecka och Johan väljer ett så får ni två nya rätter varje vecka. På så sätt får ni användning av ev kokböcker och tidningar för inspiration och ni får variation i matlagningen! =)

  Bara att sätta igång att bläddra!

  (För oss höll detta någon månad men vi hittade i alla fall några nya favoriter som fortfarande lagas då och då!)

  Kram och lycka till!

  SvaraRadera