Flikar

lördag 27 september 2008

Skördefest dag ett - konstnatten.


Igår kväll åkte jag för första gången ut på en riktig runda på Öland under konstnatten. Förutom jag så var det även Johan, Anna & Gusten, mamma & pappa och Gustens föräldrar Mona & Jan. Strax innan kl 21 åkte vi iväg till vårt första stopp (var tanken ialla fall), Ismanstorps borg. Där skulle en kör sjunga "övertonssång" och sen fick man gå runt borgen i mörkret med endast ljuslyktor och marschaller som visade vägen. Låter häftigt, eller hur?! Det tyckte vi med. Och typ hundra pers till. Parkeringen vid borgen är gjord för kanske tio bilar så självklart blev det trafikkaos när alla skulle in och parkera, det blev som en propp - ingen kom in och ingen kom ut. Efter ett tag löste det sig ialla fall och vi kom därifrån.
Vi bestämde oss för att åka vidare söderut - till Stora Frö och Sandbergens Vandrarhem Strandnära. Där såg vi en jättefin fotoutställning av Sara (vår bröllopsfotograf), tog en fika och kikade på några andra utställare.
Efter Sandbergen körde vi över alvaret och tog östra sidan norrut. Östra sidan är lite lugnare än västra så det var rätt skönt att äntligen få slippa den värsta trafiken (det är nämligen helt galet med trafik på Öland under Skördefesten). Vi körde förbi Lerkaka kvarnrad som var vackert upplyst i natten (hade jag haft stativ till kameran hade det varit ett riktigt fototillfälle) och siktade faktiskt ännu en gång in oss på Ismanstorps borg. Klockan var nog ungefär 23.30 när vi kom fram och denna gången var vi nästan ensamma. Vi missade kören men fick gå till borgen med ljuslyktor. Det var mysigt! Några marschaller stod längs stigen i skogen och visade vägen men när vi kom ut på fältet där borgen ligger var det kolsvart. Bara några pumpor med ljus i hängde i ett träd en bit bort och gav ifrån sig ett häftigt orange sken. Vände man huvudet uppåt kunde man se en massa stjärnor - rätt maffigt!! Efter en liten promenad runt borgen gav vi oss av hemåt igen. Klockan var midnatt och årets konstnatt var slut för vår del.

2 kommentarer:

  1. Wow, va häftigt! när får du veta om du har ordlat fram den finaste/fulaste pumpan?

    SvaraRadera
  2. Oh, ja just det! Pumpatävlingen, jag vann varken den finaste eller fulaste pumpan (det var hårt motstånd) men det gjorde inget. Jag fick ju ta med mig mina små darlings hem igen! ;)

    SvaraRadera