Flikar

söndag 28 september 2008

Skördefest dag två och tre.Igår åkte jag och Anna ut på de öländska vägarna för att spana in lite mer av Skördefesten. Vi började med en fika på mitt favoritcafé; Gårdby kafé och lanthandel. Solen sken och det var riktigt skönt ute så vi satt i trädgården och fikade. Jättemysigt och gott! När vi var färdigfikade styrde vi kosan norrut mot Löt, där inredningsbutiken Vic o Mic ligger. De säljer bl.a. jättefina saker från Lexington. Jag köpte en liten tavla och spanade även in en stor låda i plåt som jag tänkte kunde fungera som vedlåda brevid vår braskamin. Men jag ville kolla läget med Johan innan jag köpte den så jag åkte därifrån utan den.
Nästa stopp var Solberga Gård, där Skördefestens pumpatävling äger rum. Vi spanade in deltagarna i pumpatävlingen (snacka om monsterpumpor!) och det andra som visades upp och såldes på gården. Sen kände vi oss färdiga med Skördefesten för i år och begav oss hemåt igen.

Idag berättade jag för Johan om plåtlådan jag tittat på hos Vic o Mic och vi bestämde oss för att ta en söndagstur med Nissan upp till Löt. Det var betydligt lugnare på vägarna idag, knappt något folk ute alls, så man kan väl säga att ön är "back to normal" igen. ;)
Lådan godkändes av Johan och jag köpte den glatt - äntligen har vi löst förvaringsproblemet för vår ved inomhus! Och den är så snygg! Jag kommer visa den i ett senare inlägg...

2 kommentarer: