Flikar

lördag 19 oktober 2013

Valnötter overload.


Efter en vecka i kontorsstolen blev jag verkligen glad av att det var lite skönt höstväder idag
så jag kunde vara ute!
Medan Alex sov sin middagslur tog jag en korg och började plocka valnötter.
Det blev en hel del och jag fyllde den "lilla" korgen.
Sen tog jag krattan och började kratta löv. Då dök ännu fler valnötter upp. Så jag fick hämta den stora korgen (som jag brukar ha till äpplena) för att alla skulle få plats.
Nu ska de läggas på tork och sen får vi knapra nötter så det står härliga till lagom till jul. Tips på vad man kan göra med valnötter (förutom att äta som de är då) mottages tacksamt. ;)

PS. Note to self: införskaffa plasthandskar till nästa års valnötsplockande. Det måste vara det enda som håller fingrar och naglar borta från att bli missfärgade av fruktköttet som sitter runt nöten. :/ DS.

2 kommentarer:

  1. Det är gott att ha i brownies och andra chokladkakor, även till olika rätter med chevréost. /Ann-Sofie

    SvaraRadera
  2. Baka bröd med valnötter. även gott (om man nu gillar) fruktbröd med valnötter. En stor favorit till thé såhär på hösten/vintern. jag har recept om du vill ha! är med torkade aprikoser, russin, nötter, ett filmjölksbröd.
    Kram från Anna-Lena i ett kallt bålsta

    SvaraRadera