Flikar

söndag 18 mars 2012

Att vänta på något gott.

Även om veckorna går väldigt fort så känns det ibland som att tiden går rätt långsamt ändå.
Johan sa häromdagen att han tyckte att bebisen ska komma nu. Fast inte komma nu som i att bli för tidigt född utan komma nu som att de nio månaderna är över.
Tyckte jag var gulligt sagt. Och jag kan förstå och hålla med honom. Det tog oss fyra år bara att bli gravida, så vi har väntat länge, länge redan.
Men just nu är det nog tur att vi har några månaders väntetid kvar. Vi ska hinna med en del innan bebisen kommer också.
Som t.ex. att ta tag i det blivande bebis-rummet...

Blivande bebis-rum.

Detta är vårt gästrum som ofta även fått agera förråd. Eftersom vi inte har övernattande gäster så ofta så blir det lätt så. Ett stort rum som aldrig används, perfekt att ställa grejer i ju! :P
För tillfället är det både hall, förråd och soprum. Jackor, skor, extrastolar, verktyg och lite skräp från renoveringen samsas i dagsläget med gästrummets ordinarie möblemang.
Men men, så fort hallen blir klar ska jag ge mig på en rensning så vi kan börja planera och fixa inför bebisens ankomst. Jag har förstås redan massa idéer men jag tror inte vi gör något större ingrepp än. Men lite små-fix blir det ju i alla fall.

En sväng till Ullared och Gekås ska jag göra med! Det blir favorit i repris med mamma och Anna i slutet av april.
Förra året gick Anna med magen i vädret, i år är lilla Tova med oss istället och det är min tur att gå med magen i vädret. :)

Arvegods från bebisens kusin Tova. :)

Bedrockers till spjälsängen. Fyndade på loppis.

Det enda vi köpt till bebisen än så länge är bedrockers. En napp har vi fått gratis (var bara att gilla napptillverkarens sida på Facebook så kom en napp med posten) och så har Anna rensat bland Tovas urväxta bebiskläder så vi har lite sånt med.
Vi har i och för sig beställt en vagn också men den har vi inte fått (eller betalt) så den känns lite avlägsen än så länge. ;)
Men när jag kommer till Ullared har jag tänkt köpa en del. Ska bli såå kul!

Sen ska det ju bli (mer) vår ute och sommaren ska komma. På nått vis händer det alltid mer skoj dessa årstider. Folk kommer ur sina iden efter vintern liksom.
Vi ska även gå på semester (förhoppningsvis kommer inte bebisen innan dess!) och sen är det fritt fram för bebisen att komma!

Känns avlägset nu, men som sagt veckorna tickar på. Ser fram emot denna vår och sommar extra mycket! :)

3 kommentarer:

 1. Karin Kolmevik19 mars 2012 18:36

  Mysigt! Att planera barnrum är sååå skoj! Man blir helt tokig på allt man vill ha... Måste ju kolla vad det blev för vagn efter diskussionen på FB?
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Ja det var verkligen kul att läsa allas kommentarer och åsikter ang barnvagn! :) Blir självklart ett inlägg här på bloggen när vagnen kommer, så får du se vad det blev... ;)

  SvaraRadera
 3. hihi vadå det är väl bara att ställa in spjälsängen? ;) Nej men jag känner igen det där, farligt med såna rum! Men det kommer ju bli superkul när ni ska inreda där sedan, ser ut att bli ett stooort barnrum!

  Vi funderade länge och väl innan vi bestämde hur vi ville göra barnrummet, så J var nästan 1 år när det blev klart. Men han har sovit inne hos oss i spjälsängen eller vår säng länge, det är först nu som han är trygg att sova ensam och gud vad han älskar sitt rum! Så känn ingen brådska. Fast, jag förstår ju om ni vill göra klart det innan, det är ju ROLIGT :)

  Vilken gullig kommentar utav Johna, förstår verkligen att ni längtar nu. Vilken speciell tid i livet ni befinner er i. Häftigt. Önskar er verkligen all lycka!!

  Kram Veronica

  SvaraRadera