Flikar

torsdag 12 januari 2012

Frallor för morgontrötta.


Nybakade frallor till frukost tackar man ju inte nej till, eller vad säger ni?
Här kommer ett enkelt recept som man slänger ihop kvällen innan, sen får bullarna jäsa i kylskåpet under natten och morgonen därpå slänger man in dom i ugnen och vips så har man nybakade frallor till frukost! Lyx eller vad?!

Blir 10 st. frallor.

25 g jäst
1 dl fingervarmt vatten
2 dl kall mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
1 msk olja
8 dl lantbrödsmjöl

Lös jästen i vattnet. Häll i alla ingredienserna och så mycket av mjölet att degen blir smidig.
Lägg degen på en stor skärbräda eller ett bakbord. Dela den i 10 delar och rulla varje del till en avlång bulle. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Stryk lite vatten över med en brödpensel så jäser bullarna bättre. Pudra lätt med mjöl och täck bullarna med en bakduk.
Sätt in plåten i nedre delen av kylskåpet över natten.

Följande morgon skvätter man på lite nytt vatten på bullarna och gräddar sen i nedre delen av ugnen
på 250 grader i 8-10 minuter.

God morgon! :)

1 kommentar:

  1. Hm, det skall jag testa och överraska familjen med :-)
    Har bara svårt att se att jag får in en plåt i kylen ;))

    SvaraRadera