Flikar

måndag 2 januari 2012

Bygget, del 12.

Före.

Efter.

Sett från nya hallen.

Den stora grejen som hänt sen sist är att Johan rivit väggen mellan gamla hallen och utbygget, a.k.a. nya hallen.
Först tänkte vi spara en bit av väggen, där trappan är, men när den lilla väggsnutten var det enda som var kvar så tyckte vi bara det såg fånigt ut så den revs den med.
Med väggen borta blev det sån superskillnad mot tidigare. Vår lilla, mörka hall blev plötsligt mycket större, ljusare och luftigare!
Fantastiskt vad ett "litet" hallutbygge kan göra! ;)

Planen är att tapetsera nya hallen med någon ljus tapet och jag håller även på att bearbeta Johan till att tapetsera om gamla hallen samtidigt.
Jag gillar fortfarande tapeten vi har i gamla hallen (den satte vi upp i samband med renoveringen när vi köpte huset -07) men när vi nu har ytterligare en bit hall vill jag dels ha samma tapet i hela hallen och dels en ljus tapet i hela hallen.
Smaken är ju som baken, den förändras. ;)

Toalett med utsikt.

En annan grej vi kommit på nu när vi rivit väggen är att vi måste vända badrumsdörren.
Den har förvisso alltid öppnats lite lustigt. Den öppnas liksom inte åt det håll som kanske känns naturligast d.v.s när man kommer inifrån huset utan man har liksom varit tvungen att gå runt den för att komma in.
Men det har funkat. Tills nu då.
För nu ser man ju plötsligt ut över vår infart och halva gatan när man sitter på toa. Om, dörren är öppen vill säga men den kan ju faktiskt stå lite på glänt ibland när man är därinne, även efter man duschat. Grannarna kanske inte ser så mycket egentligen men det känns ändå inte riktigt bekvämt.
Så det blir till att köpa ny dörrkarm och vända dörren helt enkelt. Det ena för med sig det andra...

Annat som fixats i nya hallen: Johan har förberett för el i tak och väggar, till ytterbelysning och ringklocka. Väggarna är plastade så isoleringen inte kan fara runt längre och så har han även gjutit i skarven som blev efter ytterväggen mellan gamla och nya hallen.
Taket och vinden är ju även isolerade numera. Känns kanon.

Det var allt för denna gång. Ny uppdatering av husrenoveringen om en månad! :)

2 kommentarer:

  1. wow vilken skillnad! Ser fram emot att se det live!!!!! :D //Lillasyster

    SvaraRadera
  2. Åh vad mycket ljusare det blev, vilken skillnad! Det ser jättefint ut! Jag förstår att ni vill vända toadörren, man vill ju kunna ha den på glänt om man vill... ;) Vad händig han är Johan.

    Ha det gott!
    Kram Veronica

    SvaraRadera