Flikar

söndag 4 december 2011

Bygget, del 11.
En månad sedan senaste uppdateringen om bygget, nu då. Tiden går fort!
Johan har varit en massa på taket; nockpannorna och takpannorna runt ränndalarna sitter nu på plats, och lite plåtgrejer som plåtslagaren inte gjorde är fixade. Kuporna har fått vindskivor, takfotsbrädor och mer panel.
Vi har nu även spots i taket i nya badrummet. Trots att badrummet är sist på "fixa-listan" så passade Johan på att sätta upp spotsen innan vinden och taket blir isolerade.
För hittills har vi faktiskt fått klara oss med ett oisolerat tak. Det har varit lite kyligt hemma, framförallt på övervåningen, men vi har eldat i braskaminen och fått upp bra med värme.
Vi har ju inte varit så mycket på övervåningen heller eftersom vi inte haft parabolen inkopplad så TV har vi sett på play-kanalerna på datorn.
Men i förra veckan satte Johan upp panel på badrumskupan så han även kunde sätta upp och koppla in parabolen. Lycka! :)
Jag konstaterade att vi inte haft TV på ca 5 månader men vi klarar oss rätt bra utan TV med. De program vi velat se har vi sett på datorn och annars ser vi mest på film. Men rätt gutt var det ändå att kunna få se på "vanlig" TV igen. :)

Igår lånade vi traktor och vagn av grannen, tog all gammal isolering som vi slängt ut från taket och vinden, fyllde vagnen och körde till återvinningsstationen och slängde av det.
Det var kallt och halvstorm och vi hade glasfiberisolering i näsan, halsen, ögonen och hela ansiktet när vi var klara. Men, det är såå skönt att ha det gjort och slippa se det där berget av isolering ligga och skräpa på tomten.

Imorgon ska vi, äntligen, få taket och vinden isolerade. Då kan vi bocka av ännu en grej på listan över saker som ska göras. Härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar