Flikar

måndag 17 oktober 2011

Bygget, del 9.


Alla fönster i kupan på framsidan är nu utbytta till de nya vridbara. Lovely!
Mindre lovely var att ett av låsen på fönstrena gick sönder direkt så nu går det fönstret inte att öppna. :( Vi har förstås reklamerat fönstret och väntar besked från leverantören och fönstertillverkaren om vi får ett nytt fönster eller hur de ska lösa det hela. Tröttsamt. :(

Som ni kanske ser har vi även haft en plåtslagare här hemma som satt upp lite plåt runt kupan och några vinkelrännor. Tyvärr är vi inte alls nöjda med arbetet hittills så nu diskuterar vi med plåtis hur han ska kunna fixa det så vi blir nöjda.
Det är så tråkigt att vi måste vi lägga tid & energi på en hantverkare som inte gjort sitt bästa när han varit här (det har han t.o.m. erkänt) och frågan är om vi har något förtroende för honom nu? Om han kunde göra ett bra jobb borde han väl gjort det från början, eller? Det är väl lite det som är tanken när man anlitar (och betalar) för en yrkesman, att han ska göra ett bra jobb?! Suck.


Johan kan man lita på i alla fall. ;) Lite mer panel har hallen fått minsann och på insidan lite mer isolering i väggarna.
Han har även spikat upp underspikningen i takfoten  och den gråa brädan under hängrännorna (vad nu den heter).
Underspikningen syns inte på bilderna men det är alltså "plankorna" som sitter bakom den gråa brädan och går i vinkel ut från husväggen och möter upp taket. Ni fattar precis va?! ;)

Det känns lite tungt just nu. Tyvärr tar plåtjobbet mycket energi och jag har även bråkat med Bauhaus som även det tog massa energi (men det är en helt annan historia som jag berättar en annan gång).
Haha, låter som vi är värsta jobbiga att ha att göra med nu men när det gäller plåtjobbet handlar det om att vi vill ha ett snyggt och bra utfört arbete när vi ändå betalar för att en expert ska göra jobbet. Och när det kommer till Bauhaus, ja jissses. Allt jag ville ha var två lampor och lite service... Inte så mycket begärt tycker jag men det blev en riktig soppa av det hela.
Men som sagt, mer om det en annan gång.

1 kommentar:

 1. Hejsan,
  det är sällan man ser en så här väldokumenterad renovering, sånt är alltid väl uppskattat.

  Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
  Maila mig på vendela.byggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  SvaraRadera