Flikar

måndag 3 oktober 2011

Bygget, del 7.

Ytterdörr Örenäs från Skånska Byggvaror.


Hallutbygget har fått sig en ny ytterdörr och två stora fönster på var sida. De små fönstrena (som ska sitta på varsin sida om ytterdörren) hämtade vi idag så de ska komma upp nu i veckan också. Vi gillar't! :)
En liten parantes i renoveringsjobbet är att jag slängt ihop en lite trevligare trapp utanför ytterdörren. Nån gång i framtiden (när tid finns över, ni vet...) så vill jag ha en liten "altantrapp" utanför entrén men det är ju inte riktigt på prio-listan just nu så då tog jag lite smått och gott av vad vi hade hemma. En av pallarna vi fick med takpannorna fick bli altan, det gamla trappsteget vi hade sen innan lade jag på för att jämna ut nivåskillnaden till ytterdörren och sen pyntade jag med pumpor, en kruka med  murgröna och våra fina marschallklot (som är en prydnad i sig, vare sig det brinner i dom eller ej). Voila! En liten altantrapp fixad på en kvart för noll och ingenting. Den får duga så länge. :)


Johan har plastat och satt upp glespanel i både badrumstaket och nya halltaket. Vi har varit på Beijers och köpt takpanel till båda rummen. I hallen blir det likadan panel som i nuvarande hallen. Den fanns tyvärr bara omålad så den måste jag måla (vit förstås).
I badrummet däremot körde vi på vit färdigmålad och finsågad panel, den har Johan satt upp nu.Det blev kanonbra! Är lite svårt att få en helhetsbild av taket från bilderna kanske och ljuset är lite skevt, så ni får helt enkelt ta mitt ord på det. ;)
Vi har tänkt ha spots i taket samt även en eller två spots i vardera fönster. Det blir led-belysning förstås och den ska vara dimbar. Kommer bli såå nice! :)

Nu håller vi tummarna att plåtslagaren kommer, som han sagt, denna veckan så vi kan göra klart utvändigt! :)

1 kommentar:

  1. Ni jobbar på riktigt bra. Har hänt massa sen jag va hos er sist. Bra jobbat! :) Kram från lillasyster

    SvaraRadera