Flikar

måndag 26 september 2011

Bygget, del 6.

Jojomän, lite har det hänt senaste veckan. :)Stegen upp till skorstenen har kommit på plats och även huven över skorstenen är uppsatt igen. Men plåtslagaren ska fixa lite med den så den är bara uppe igen temporärt.
Bredvid skorstenen är vår nya ventilationshuv, den ska leda ut matoset som köksfläkten suger upp och fukten från badrummen. Sitter lite lagom gömd bakom takkupan vilket blev mycket bättre än den gamla placeringen som typ var mitt på taket.
Vi har även en ny avloppsluftning och då den är inbyggd i en takpanna så syns den nästan inte alls (till höger om tredje taksteget på bilden ovan). Perfekt!


Johan har börjat sätta upp panel på kupan på baksidan. Tyvärr kan vi inte sätta upp mer panel på kuporna än i just denna trekanten då vi måste vänta på plåtslagaren. Som förhoppningsvis kommer nästa vecka...
Fönstrena är, som ni ser, uppsatta i badrumskupan också! Blev så fint ju! Vi har även hämtat spröjsen från Beijers nu men de får ligga kvar i kartongen ett tag till.


Nu har vi stuprör på alla fyra knutar på huset. Tidigare var det bara på två av knutarna, men huset är egentligen lite för långt för bara två stuprör så nu har vi en i varje ände av hängrännan.
Jag passade även på att måla de två knutarna som fortfarande var "vita" (de var så skitiga och gröna av alger så de kunde knappt kallas vita längre) innan Johan satte upp stuprören, så nu är alla knutar ljusgråa.


Tadaa!! Ikväll fick vi den rätta dörren levererad av Skånska Byggvaror. Vi blev lite förvånade när vi såg SB-lastbilen komma på bygatan. De hade inte ringt idag så vi trodde inte vi skulle få dörren förrän tidigast imorgon. Men det blev ju en trevlig överraskning! :)
Vi är mycket nöjda med dörren, den kommer passa superbra på huset.

To be continued...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar