Flikar

tisdag 26 juli 2011

En dag i Kalmarsund.

Igår var vi ute i Kalmarsund och seglade segelbåt hela dagen.
Vi funderar nämligen på om vi eventuellt ska köpa segelbåt men först måste vi ju se om det överhuvudtaget är något för oss (vi har aldrig seglat tidigare) och lära oss en massa förstås! :)

Vi seglade med en kille som är erfaren seglare och har en H-båt. Vädret var perfekt; soligt och lite lagom vind för oss nybörjare.
Vi startade från Svensknabben i Kalmar och seglade till Borgholm. Där mötte vi upp Jessie & Colin som skulle segla med oss tillbaka mot Kalmar, men först åt vi (en sen) lunch på Robinson Crusoe.

Utanför kungafamiljens sommarhus vid
Solliden. De gula märkena där betyder
att man inte får åka innanför området.

 


Efter en hel dag på sjön nådde vi tillsist Kalmar och Svensknabben runt nio-tiden på kvällen.
Då var man rätt trött efter alla nya upplevelser, sol och frisk luft. Men vi hade en toppendag och kan konstatera att ja, segelbåt kan nog vara något för oss. Men vi får se när det kan tänkas bli, vi har ju en del annat att pyssla med också; huset och racingen t.ex.
Så länge ska (åtminstone) Johan skaffa sig lite mer seglarvana, vi är nämligen redan bjudna på fler turer med H-båten och dess ägare. :)

2 kommentarer:

  1. Åhh, vad härligt det ser ut.
    Vi funderar också på att bli med båt, men kan inte riktigt enas om vilken sorts båt. Sambon vill ha någon sorts hemmabyggd, superdesignad, jättekonstig och ej familjevänlig, superseglats till båt, och jag vill ha en mysig, praktisk, familjesegelbåt till rimlig penning...hmm, så tills dess har vi världens minstaste lilla segelbåt som egentligen bara är till för en person, men vi tränger in oss alla 3, men allt går :-) Blir det någon båt för er då?? Kram

    SvaraRadera
  2. Nice pics Lis!
    Kul var det indeed! Skaffa bat nu! ; )

    SvaraRadera