Flikar

onsdag 11 maj 2011

Stora planer.

Det började med en vattenläcka i taket på takkupan i höstas. Vi konstaterade att taket på kupan behövdes bytas och sen drog det liksom bara iväg...
...När vi ändå måste byta tak på kupan kan vi ju bygga om det, idag är det nästan platt (för påminnelse om hur det ser ut klicka här) och vi har länge pratat om att vi hellre vill ha ett sadeltak över kupan.
...Och om vi ändå ska fixa kupan kan vi lika väl byta hela taket på huset, det är över 30 år gammalt så det börjar bli dags.
...Och ska vi ändå låna pengar till det så kan vi lika väl låna lite till och fixa fler grejer som vi vill göra/behövs fixas.

Så planen är (ungefär) denna:


Framsidan av huset.

Nya takpannor (blir svarta betongpannor), nytt sadeltak över takkupan, nya fönster i takkupan och utbyggnad av hallen (entrén) på ca 6 kvm.


Baksidan av huset.

Helt ny takkupa i badrummet vilket kommer resultera i ett större badrum som därmed behöver renoveras (behövs i dagsläget ändå) och som vi då tänkt försöka klämma in en bastu i!


Huset sett från sidan/öster.


Så såhär kommer det bli på ett ungefär (de två fönstrena och den franska balkongen på ovanvåningen, som man ser här, är dock ett annat projekt som ligger lite längre in i framtiden).
Vi ska dessutom ha två duktiga snickare som fixar det mesta åt oss och det ska bli så skönt att inte behöva göra allt själva för en gångs skull!
Känns riktigt kul och spännande och det är en anledning till att faktiskt se fram emot hösten lite också. :)

4 kommentarer:

 1. Oj oj oj här händer det grejer! Elller ja, planeras iaf :) Det låter jättespännande och ritningarna ser ju bra ut. Viktigt att huset ser proportionerligt ut utifrån med ju. Det låter som att ni kommer ha fullt upp! Fast skönt att ta in folk som gör det mesta, då blir det roligaste kvar åt er =) Hoppas få följa projektet i bilder i höst!

  Kram Veronica

  SvaraRadera
 2. Vad roligt Lisa!
  Och med nybygge så tillkommer ju mera inredning! Och det är ju alltid KUL!

  Stor kram!

  SvaraRadera
 3. Ni ser ju till att hålla er sysselsatta om inte annat! ;)

  SvaraRadera