Flikar

onsdag 23 mars 2011

Indisk lax

Jag älskar lax så när jag hittar ett nytt recept på lax är jag inte sen att prova. Detta recept hittade jag i ett reklamblad från ICA Maxi och har blivit en ny favvo. Det är både lätt och snabblagat.
Rekommenderas!



Indisk lax
4 portioner

Ca 1/2 gurka
Ca 1/2 isbergssalladshuvud
4 dl matlagningsyoghurt
1 lime
4 tsk Tandoorikrydda
4 portionsbitar lax
4 portioner basmati ris
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 150 grader.

Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och fördela tandoorikryddan på laxen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 20 min. (eller tills den är klar).
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Strimla salladen fint.
Blanda gurka och sallad i yoghurten. Smaksätt med salt, peppar och limesaft.

Hoppas det smakar!

(Tips från kocken! Tandoorikrydda finns på påse och hittas bland thai/indiskt/taco-ingredienser i mataffären. Jag har aldrig mätt upp hur mycket krydda jag använder utan brukar höfta lite och tar så det täcker ovansidan av laxen.)

2 kommentarer:

  1. Jag tycker också lax är supergott,dessutom älskar jag indisk mat, så detta låter ju onekligen som en vinnande kombo som skall testas a det snaraste.
    Kram i vårsolen :-)

    SvaraRadera
  2. Låter Gott! måste testas!

    Kram!

    SvaraRadera