Flikar

söndag 13 februari 2011

Helgens äventyr.

Igår firade vi Alla Hjärtans Dag lite i förskott.
Det var Johans idé faktiskt. Han hade bokat hotell i Karlskrona så tanken var att vi skulle spendera dagen på stan i Karlskrona, äta middag på nån trevlig restaurang på kvällen, sen övernatta på hotellet och förstås äta ljuvlig hotellfrukost idag på morgonen.
Så var planen. Eller ialla fall den planen han berättade för mig.
I hemlighet hade han nämligen bokat hotell i Växjö istället, på Teleborgs Slott!

Efter några mils körande förstod jag ju att vi inte alls var på väg till Karlskrona och lite senare gissade jag att vi istället skulle till Växjö. Men att det fanns ett sånt här fantastiskt slott där hade jag inte en aning om!
Kan absolut rekommenderas om ni är sugna på att lyxa till det med hotellövernattning nån gång och vill ha något utöver det vanliga!
Så det blev en jättemysig dag och kväll i Växjö. Först gick vi en sväng på stan, sen checkade vi in på slottet och passade förstås på att gå runt både i och en sväng utanför slottet.
Vi bastade även en stund och skålade med lite mousserat vitt vin som Johan också hade fixat.
På kvällen åkte vi tillbaka in till stan för en god tre-rätters middag och sen stupade vi i säng. Mätta och belåtna! :)

Tack min älskling för denna underbara överraskning! Hjärta dig! ;)

PS. Fredrik Bonde af Björnö lät bygga slottet som morgongåva till sin hustru Anna Koskull och stod inflyttningsklart år 1900. Bygget gick på ca 192 700 kr, som var mycket pengar på den tiden. Endast det bästa var gott nog, för Fredrik Bonde... DS.

1 kommentar:

  1. Men så mysigt! Grattis!
    Så kul att få en sådan överraskning.
    Guldkorn som förgyller livet.
    Ha det gott.

    SvaraRadera