Flikar

lördag 27 november 2010

Översvämning och snöstorm.

Vilken vecka detta varit! Den började med två dygn konstant regnande här på Öland vilket orsakade översvämningar på många platser. Till det kom nordostliga vindar i nära stormstyrka som fick polisen att stänga av bron några timmar sent i tisdags kväll.
Här hemma bildades stora vattenpölar på tomten och till vår fasa upptäckte vi att taket på takkupan gjort sitt - det läckte in!!
Det tog inte lång tid för oss att bestämma att taket på huset ska bytas till våren...I tisdags kväll övergick regnet till snö istället och efter tre dygns snöande ligger det nu ca 4 dm snö här hemma.Kontraster eller vad?! Vi har dessutom råkat ut för två strömavbrott så veckan har varit händelserik och extrem på väderfronten, minst sagt!
Sen några timmar tillbaka snöar det igen. Visst är det fint med snö, men någon måtta får det väl ändå vara?
Verkar inte som att vädergudarna hört talas om talesättet "less is more"!

Imorgon är det ju första advent så ikväll ska jag börja så smått med julpyntet. Ljusstakar och stjärnor ska upp i fönstrena, en duk ska strykas till matbordet och adventsljusstakarna ska fixas. Igår beställde jag dessutom nya julgardiner, hoppas de är lika fina i verkligheten som de såg ut att vara på bild.

Dörrkransen har fått nya "kläder", en röd pärlslinga (Snövita, 15 kr på IKEA) och två små bjällror som jag hittade i vår ena kartong med julsaker.

Imorgon ska vi hem till min syster Anna för att planera inför jul och förstås - adventsfika! Mums! :)

Ha en trevlig kväll!

1 kommentar:

  1. Usch vilket ruskväder ni haft! Såg på nyheterna att Öland var rätt hårt drabbat av översvämningar och broavstängning. Undrade då hur ni hade det. :)

    SvaraRadera