Flikar

onsdag 1 september 2010

Sötnosarna.

Nu har vi haft båda våra missar i över 1,5 år så vi kan deras personligheter och dagliga rutiner rätt så bra vid det här laget.


Lill är den modiga och definitivt mest keliga. Det är hon som utforskar var de bästa sovplatserna finns i huset, sen brukar Emil testa (och ta över) dom efter ett tag.
Just nu är det fönsterbänken i vårt sovrum som gäller. Den är rätt bred och har utsikt över hela tomten på baksidan av huset.
Jag har lagt dit en av deras kuddar så det ska bli lite mer bekvämt och det verkar vara uppskattat.
Hon älskar dessutom att bli kliad på magen! Har man klappat henne en stund (oavsett om hon står eller ligger ner) så brukar hon tillslut hamna på rygg med magen upp i vädret. Då mår hon, lilltjejen. :)


Även Emil har insett att fönsterbänken är en rätt trevlig plats att sova på, men än så länge ligger han helst där om Lill ligger där.
De gillar varann väldigt mycket; sover gärna ihop, utforskar området runt huset tillsammans, busar och tvättar varann. De är så söta tillsammans så man bara smälter!


Emil är försiktigare än Lill men är superkelig när han väl är på det humöret. Då blir man så glad!
Han lägger sig inte på rygg lika gärna som Lill, men det händer. Oftast vill han bli struken från ögonen och sen över resten av huvudet. Då spinner han rejält! :)
Det ligger mycket psykologi och arbete bakom det förtroende vi har byggt upp hos Emil och det återstår mycket jobb än för att han ska våga lita helt på oss (och mer på människor överhuvudtaget). Men det får ta den tid det tar. Vi är stolta för alla framsteg han gör.

Framförallt Lill gillar inte när vi åker iväg och lämnar dom några dagar (som t.ex. när vi är iväg på racehelgerna). Förmodligen saknar hon goset. ;)
Senast vi var iväg visade hon sitt missnöje när vi var hemma igen, då ville hon inte komma och hälsa när vi träffades på morgonen.
I vanliga fall möter hon oss vid dörren när vi kommer hem efter jobbet, såvida hon är hemma själv då förstås...
Lite senare på eftermiddagen var vi förlåtna och då fick vi ta igen allt gos vi missat när vi var borta. ;)


I förra veckan köpte jag en ny "leksak" till mina små älsklingar.
Jag tycker egentligen de här schabraken är rätt fula men denna var åtminstone stilren i svart och beige och den var dessutom på rea (halva priset!) på Djurmagazinet.
Lill var först (så klart) med att utforska den och Emil kollade in den några dagar senare.
Den verkar vara godkänd både till att ligga i/på och kloa på. Sicken tur då, så jag inte köpte den här "lilla" saken helt i onödan...

1 kommentar:

  1. De har sina olika personligheter de små djuren. Tur för dem att de gillade ditt nya inköp, annars hade du ju kunnat säga att det var sista gången du köpte något åt dem. ;0)

    SvaraRadera