Flikar

onsdag 4 augusti 2010

Smaken är som baken.

Kom på snilleblixten idag som jag trodde skulle lösa våra inredningsproblem till balkongen.
Läste nämligen i en inredningstidning häromdagen om en kvinna som hade en rottingfåtölj stående utomhus i alla väder och den hade fått sån jättefin patina (nu vet jag i och för sig inte hur hållbar den var att sitta i, hon hade den väl mest som dekoration med nån blomkruka i).
Hursomhelst. Idag slog det mig ialla fall att vi skulle ju faktiskt kunna ha riktiga rottingfåtöljer på balkongen, de är ju trots allt rätt så skyddade där.
De skulle dessutom uppfylla två av mina önskemål gällande utemöblerna; jag vill ju gärna ha någon form av fåtölj att mysa ned mig i och konstrottingen har inte riktigt fallit mig i smaken.
Men riktig rotting däremot, det är grejer det! ;)


Byholma, 799kr på IKEA

Efter en snabb kik på IKEA's hemsida föll jag för Byholma, som är mer grå i färgen i verkligheten vill jag tillägga.
En dyna till den, en pläd över ryggstödet och kanske en liten kudde för att piffa till det lite extra. Jag riktigt ser det framför mig hur bra det skulle bli på vår balkong!


Lindved 199 kr på IKEA

Ett litet bord mellan fåtöljerna förstås, ett vitt i metall kanske? Detta är nog inte för utomhusbruk egentligen, men det borde ju funka (man måste ju "think outside the box" ibland). Schysst pris dessutom!
Ååh så bra det skulle bli!

Glad och förväntansfull drog jag med mig Johan till IKEA efter jobbet för att handla möbler.
Trodde jag ja!
Han tyckte inte fåtöljen var fin och inte var den bekväm heller. :(
Jag däremot tyckte fortfarande att den var perfekt till balkongen och bekväm var den ju visst det!
Suck.
Jag tycker oftast det är väldigt bra att Johan har synpunkter på mina inredningsidéer, ibland behövs de bollas lite fram och tillbaka, men idag önskade jag att han inte brytt sig och bara sagt "köp dom om du vill". :/
Visst, jag skulle ju kunna köpa dom ändå och strunta i hans åsikt men jag vill ju förstås att han ska trivas med dom också.

Så vi är tillbaka på ruta ett och det börjar kännas tveksamt att vi får några möbler till balkongen denna sommar överhuvudtaget.
Så kan det gå när man inte har samma uppfattning om saker och ting.

3 kommentarer:

 1. Vi köpte konstrotting till framsidan för två år sedan och Vi är mycket nöjda för de är fortfarande mycket fina och det är lätt att torka av fågelbajs osv,,,
  Vi har vanliga rottingmöbler som Vi har inne jag har hört av endel att de har haft otur att få mögel på sina vanliga rottingmöbler när de haft dem ute.
  Ja det är inte lätt att hitta det som passar.
  Hoppas Ni finner rätt till slut och DÅ kommer det att bli såå bra.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Hmm, mögel hade jag inte ens tänkt på så det var bra att du sa det! Just dessa fåtöljer är gjorda för uterum och platser under tak och med väggar så de är nog tåligare än "inomhusrotting", men det är ändå bra att ha i åtanke.

  SvaraRadera
 3. Men det kanske dyker upp något ännu snyggare nu! ;)

  SvaraRadera